Η περιοχή του Ντονμπάς, προπύργιο των φιλορώσων αποσχιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, «δεν έχει πλέον καμία σχέση με την Ουκρανία», δήλωσε ένας από τους επικεφαλής τους, ο αυτοαποκαλούμενος «πρωθυπουργός» της Δημοκρατίας του Ντονμπάς Αντρέι Πουργκίν.
«Το Ντονμπάς διοικείται με εντελώς αυτόνομο τρόπο, η περιοχή αυτή δεν έχει πλέον καμία σχέση με την Ουκρανία», δήλωσε ο κ. Πουργκίν, αντιδρώντας στην υιοθέτηση από το ουκρανικό κοινοβούλιο ενός νόμου που παρέχει μεγαλύτερη αυτονομία στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.
«Η Ουκρανία είναι ελεύθερη να υιοθετήσει τους νόμους που επιθυμεί. Όμως δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο να έχουμε οποιοδήποτε δεσμό ομοσπονδιακού τύπου με την Ουκρανία», υπογράμμισε ο ίδιος.
Παρ’ όλα αυτά ο Πουργκίν διευκρίνισε ότι οι επικεφαλής των αποσχιστών «θα εξετάσουν προσεκτικά» τον νόμο που υιοθετήθηκε από την ουκρανική Βουλή. «Ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε έναν διάλογο με το Κίεβο για κάποια θέματα, κυρίως οικονομικά ή κοινωνικοπολιτιστικά», πρόσθεσε.
«Το Ντονμπάς δεν έχει πια καμία σχέση με την Ουκρανία», δηλώνει φιλορώσος αποσχιστής ηγέτης
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

































