Υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος για το μεταναστευτικό το 64% των Γερμανών

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Γερμανία τάσσεται το 64% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου N24, ενώ το 33% δεν βλέπει θετικά αυτό το ενδεχόμενο.

Στην ίδια δημοσκόπηση αποτυπώνεται η ανησυχία των Γερμανών για την πόλωση του κλίματος στη χώρα τους, μεταξύ όσων υπερασπίζονται τους πρόσφυγες και όσων θέλουν να τεθούν περιορισμοί στη μετανάστευση. Το 66% των ερωτηθέντων εκφράζει τον φόβο ότι η μεταναστευτική κρίση μπορεί να διχάσει την κοινωνία.

Την ίδια ώρα η πλειονότητα των Γερμανών (56%) εκτιμά ότι είναι καλή ιδέα η δημιουργία περιοχών τράνζιτ για τους πρόσφυγες στα σύνορα της χώρας, ενώ το 38% τη χαρακτηρίζει κακή ιδέα.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του CSU το 70% υποστηρίζει το μέτρο αυτό και μόλις το 28% διαφωνεί. Αντίθετα η μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και συγκεκριμένα το 60% απορρίπτει την ιδέα και το 40% την επικροτεί.

Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις της Μέρκελ με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την προσφυγική κρίση, οι Γερμανοί διατηρούν λίγες ελπίδες. Μόλις το 18% των ερωτηθέντων θεωρεί τον Ερντογάν αξιόπιστο συνομιλητή, ενώ το 68% εκτίμα ότι είναι αναξιόπιστος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.