Φίλτρο μπλοκάρει τις εμφανίσεις του… Τραμπ στον υπολογιστή

Με αρκετές από τις δηλώσεις του να χαρακτηρίζονται προκλητικές, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κλέψει μεγάλο μέρος της παράστασης στην εκλογική μάχη για την ανάδειξη του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ.
Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζει τις απόψεις του ο Αμερικανός μεγιστάνας έχει «γοητεύσει» ορισμένους ψηφοφόρους, αλλά έχει δημιουργήσει και αρκετούς εχθρούς, με έναν από τους τελευταίους να σκαρφίζεται τη δημιουργία μίας εφαρμογής – επέκτασης, για να αποφεύγει να βλέπει τον Τραμπ στην οθόνη του υπολογιστή του.
Όπως μαρτυρά και το όνομα της επέκτασης, το «Trump Filter» υπόσχεται να μπλοκάρει κάθε εμφάνιση του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με την περιγραφή, πρόκειται για μία επέκταση στον Google Chrome, η οποία αναγνωρίζει αν κάποια ιστοσελίδα περιλαμβάνει περιεχόμενο σχετικό με τον Τραμπ και εν συνεχεία την μπλοκάρει.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Time, ο χρήστης μπορεί να διαλέξει… πόσος Τραμπ θα εμφανίζεται στην οθόνη του, επιλέγοντας μεταξύ τριών επιπέδων.
Το εν λόγω φίλτρο δημιουργήθηκε από τον αυτοαποκαλούμενο «μαθηματικό – μάγο του ίντερνετ» Ρομπ Σπεκτς, ο οποίος ανέφερε ότι δεν προσπαθεί να πάρει το μέρος κάποιου υποψηφίου, αλλά απλά ενοχλείται από τον Τραμπ.
Παράλληλα, μιλώντας στο CNN, σημείωσε ότι η εφαρμογή έχει στόχο να διευρύνει τη συζήτηση, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες του διαδικτύου να μάθουν πράγματα και για τους άλλους υποψηφίους, χωρίς να μονοπωλεί το ενδιαφέρον ο Τραμπ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.