Ψηφοφορία των «28» για τον Γιούνκερ θα ζητήσει ο Κάμερον

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον θα ζητήσει από τους ηγέτες της Ε.Ε. να πραγματοποιήσουν μια «χωρίς προηγούμενο» ψηφοφορία για το διορισμό του μελλοντικού προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, με την ελπίδα να αποφύγει το διορισμό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο ανακοίνωσαν πάντως ότι θα στηρίξουν η Πολωνία και η Ισπανία.
«Ο πρωθυπουργός θα επισημάνει με σαφήνεια ότι, αν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιδιώξει να προχωρήσει στο διορισμό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τότε ο πρωθυπουργός θα ζητήσει να διεξαχθεί ψηφοφορία για το θέμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κ. Κάμερον.
Στη Βαρσοβία, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η χώρα του θα υποστηρίξει τον κ. Γιούνκερ για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής, αν η υποψηφιότητά του τεθεί προς ψήφιση μεταξύ των ευρωπαίων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Πολωνία και βρισκόταν δίπλα στον κ. Τουσκ κατά τη συνέντευξη Τύπου, είπε πως και η Ισπανία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Γιούνκερ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.