14χρονος ξέφυγε από τη «φυλακή» που τον έκλεισε η μητέρα του χάρη σε μια αλλεργία

Μια τυχαία εισαγωγή σε νοσοκομείο της Ρεν στη Γαλλία έφερε τους γιατρούς και τις κοινωνικές υπηρεσίες μπροστά σε μια απίστευτη ιστορία κακομεταχείρισης που λίγο έλειψε να προκαλέσει τον θάνατο ενός αγοριού.

Ο Πιερ-Αλεξάντερ (δεν είναι πραγματικό το όνομα) τον Ιούλιο του 2022 μπήκε στα επείγοντα γιατί εμφάνισε μια αλλεργική αντίδραση σε κάτι που έφαγε, όπως διηγείται ο ίδιος, ίσως από μια παστίλια για το λαιμό ή ένα κομμάτι αποξηραμένου φρούτου.

Οι γιατροί βρέθηκαν μπροστά ένα οικτρό θέαμα, γράφει η Figaro. Ένα εξαιρετικά λιποβαρές αγόρι 13 ετών -τότε- που ζύγιζε μόλις 25 κιλά, μια κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη για έναν έφηβο και την ομαλή ανάπτυξή του.

Γρήγορα το παιδί παραπέμφθηκε σε ειδική μονάδα παρακολούθησης στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Ρεν. Από εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας ιστορίας με πρωταγωνίστρια τη μητέρα του.

Η 48χρονη που δηλώνει καλλιτέχνης είχε μια στρεβλή αντίληψη για την ιδανική ανατροφή και την εφάρμοσε στον γιο της.

Ο Πιερ-Αλεξάντερ γεννήθηκε στις Φιλιππίνες· η Γαλλίδα μητέρα του δεν δήλωσε όνομα πατέρα. Φαίνεται ότι από τότε ζει μόνο μαζί της, χωρίς να έχει κοινωνικοποιηθεί: ο μικρός δεν βγαίνει για βόλτα ή παιχνίδι και δεν έχει πάει στο σχολείο. Υποστηρίζει πάντως η μητέρα του ότι δεν έστειλε τον γιο της στο σχολείο αλλά του έδωσε «ελεύθερη μόρφωση» στο σπίτι ενώ πήγαιναν σε μουσεία και βιβλιοθήκες. Ισχυρίζεται ότι το παιδί πάντα είχε να φάει.

Το lockdown στη Γαλλία την άνοιξη του 2020 ώθησε τη γυναίκα να φύγει από το Παρίσι και να εγκατασταθεί με το αγόρι στη Ρεν. Εκεί η εισαγωγή στο νοσοκομείο έφερε στο φως τον εγκλεισμό του παιδιού.

Εδώ και 11 μήνες ο μικρός είναι σε ίδρυμα (αφού δεν ήταν εύκολο να κάνει πρόοδο με ανάδοχες οικογένειες) ενώ η μητέρα του βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση.

Η μάχη που έχει να δώσει είναι για την υγεία του, που παραμένει σε πολύ κακή κατάσταση παρά την εντατική φροντίδα των γιατρών. Δεν θυμίζει, πάντως, σε τίποτα 14χρονο: έχει ύψος 1,47 και βάρος 33 κιλά, ενώ φοράει συχνά σκούρο μπλε κοστούμι, δερμάτινα σανδάλια και, καμιά φορά, ημίψηλο καπέλο.

Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι έχει χαρίσματα και κοφτερό μυαλό, είναι πολύ συμπαθής και λατρεύει την ιστορία. Η κηπουρική και ανθοδετική που παρακολουθεί τον βοηθούν σιγά σιγά να μπει στην κοινωνία.

Όσο για την μητέρα του θα της απαγγελθούν κατηγορίες για παραμέληση και κακομεταχείριση ανηλίκου για να οδηγηθεί σε δίκη τον Οκτώβριο όπου αντιμετωπίζει πολυετή κάθειρξη. Προφανώς της έχει απαγορευθεί κάθε επαφή με τον γιο της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.