Άφησαν 25χρονη τρεις μέρες στο όχημά της μετά από τροχαίο

Η άτυχη 25χρονη δεν έπεσε μόνο θύμα τροχαίου αλλά και κακής λειτουργίας του συστήματος διαχείρισης κλήσεων της αστυνομίας, η οποία καλείται να πληρώσει 1 εκατ. λίρες στην οικογένειά της.
Το ποσό του 1 εκατ. λιρών κλήθηκε να καταβάλει η αστυνομία της Σκωτίας ως αποζημίωση στην οικογένεια μιας κοπέλας, η οποία έχασε τη ζωή της αφότου έμεινε για τρεις μέρες σε τρακαρισμένο όχημα σε αυτοκινητόδρομο.

Το περιστατικό συνέβη το 2015. Αγρότης κάλεσε τις αρχές όταν είδε ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, τρεις μέρες αργότερα, μετά από δεύτερη κλήση από διερχόμενο, βρήκε την 25χρονη σε κρίσιμη κατάσταση και τον 28χρονο σύντροφό της, νεκρό δίπλα της. Η κοπέλα, μητέρα δύο μικρών παιδιών, άφησε την τελευταία της πνοή τέσσερις μέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία παραδέχτηκε ότι υπήρξαν αποτυχίες, που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, στο σύστημα διαχείρισης κλήσεων, οι οποίες “συνέβαλαν ουσιαστικά” στον θάνατό της και ζήτησε συγγνώμη.

Σε δήλωσή της η οικογένεια της άτυχης κοπέλας είπε ότι η αποζημίωση ήταν το τέλος του “κυνηγιού απαντήσεων, αναγνώρισης και δικαιοσύνης για έξι χρόνια”. Και πρόσθεσε: “Ο πόνος και η απώλειά μας δεν θα σταματήσουν μόνο και μόνο επειδή έχουν τελειώσει οι νομικές διαδικασίες, αλλά υπάρχει τουλάχιστον μια αίσθηση γαλήνης που έρχεται με το τέλος τους. Αλλά αυτή η ειρήνη είναι φευγαλέα γιατί τελικά είμαστε ακόμα χωρίς τη Λαμάρα. Είμαστε χωρίς κόρη και αδερφή και τα παιδιά της χωρίς μητέρα – ένα τέτοιο αποτέλεσμα δεν μπορεί, και δεν θα έπρεπε ποτέ, να περάσει απαρατήρητο σε μια δίκαιη κοινωνία και χαιρόμαστε που επιτέλους επιτύχαμε αυτό που επιδιώξαμε”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.