Ακόμη και βρέφος 9 μηνών μαχαίρωσε ο μακελάρης του Σίδνεϊ

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε ένας άνδρας σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας. Ανάμεσα στους νεκρούς φαίνεται να είναι και ο δράστης της επίθεσης.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου (13.4.2024) στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction στο Σίδνεϊ, με εκατοντάδες ανθρώπους να τρέχουν να σωθούν όταν ένας άνδρας μπήκε μέσα με μαχαίρι και άρχισε να μαχαιρώνει πολίτες. Όπως ανέφερε η ειδησεογραφική σελίδα news.com.au, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο κοντά στην Ακτή Μπόντι.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ένας από τους μάρτυρες δήλωσε ότι είδε μία γυναίκα ξαπλωμένη στο έδαφος πριν ο ίδιος, βρει καταφύγιο σε ένα κοσμηματοπωλείο.

Η πολιτειακή αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, χωρίς ωστόσο, να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Βίντεο που ανέβηκαν στα social media, δείχνουν τον δράστη της επίθεσης στις κυλιόμενες σκάλες και έναν πολίτη να προσπαθεί να τον απωθήσει. Λίγη ώρα κυκλοφόρησε ακόμα ένα βίντεο με τον δράστη να κείτεται νεκρός.

Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχει συνεργός που διαφεύγει.

 

Αρκετές αναρτήσεις στο Twitter έδειχναν πλήθη ανθρώπων να εγκαταλείπουν το εμπορικό κέντρο, ενώ περιπολικά της αστυνομίας και ασθενοφόρα έφταναν στην περιοχή.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν σκοτωθεί – ανάμεσά τους και ο δράστης – και εννιά έχουν μεταφερθεί σε σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία.

 

Πληροφορίες αυστραλιανών μέσων αναφέρουν ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένα μωρό εννέα μηνών.

 

Στα βίντεο φαίνεται μια γυναίκα να κείτεται αιμόφυρτη στην είσοδο ενός καταστήματος και έναν αστυνομικό να προσπαθεί να της κάνει μαλάξεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.