Αναζωπύρωση μαχών σε διάφορα σημεία στη Συρία

Οι χειρότερες συγκρούσεις μετά τη μάχη για την ανακατάληψη του ανατολικού Χαλεπιού μαίνονται σε πολλές περιοχές της Συρίας, προκαλώντας τον θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων αμάχων, ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Έως και 10 νοσοκομεία έχουν υποστεί ζημιές τις τελευταίες 10 ημέρες, αποκλείοντας την πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, επεσήμανε η οργάνωση αρωγής σε ανακοίνωσή της, εκφράζοντας την ανησυχία της για την κατάσταση από τη Ράκα ως την Ιντλίμπ και την ανατολική Γούτα.
«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρούμε μια ολοένα και αυξανόμενη ανησυχητική όξυνση των στρατιωτικών επιχειρήσεων που συνδέεται με αυξημένα επίπεδα θυμάτων μεταξύ των αμάχων», δήλωσε η Μαριάνε Γκάσερ, επικεφαλής της αποστολής της ΔΕΕΣ στη Συρία.

«Οι συνάδελφοί μου διηγούνται φρικτές ιστορίες, όπως μια οικογένεια 13 ατόμων που έφυγε από τη Ντέιρ αλ Ζορ και έχασε στον δρόμο 10 μέλη της από τις αεροπορικές επιδρομές και τους εκρηκτικούς μηχανισμούς», είπε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.