Απεργία «παραλύει» τους New York Times μετά από 4 δεκαετίες

Κατεβάζει τα στυλό, κλείνει τους υπολογιστές και τους διακόπτες από τα μηχανήματα η πλειοψηφία των δημοσιογράφων και του προσωπικού των New York Times, καθώς η εφημερίδα των ΗΠΑ αναμένεται να «παραλύσει» αύριο από μια μεγάλη 24ωρη απεργία. Αυτή θα είναι η πρώτη απεργία στο αμερικανικό έντυπο μετά από 4 δεκαετίες και βάλε.

Στην αυριανή (8.12.2022) απεργία θα συμμετάσχουν περισσότερα από τα 1.100 μέλη του σωματείου των εργαζομένων της εφημερίδας των ΗΠΑ. Αιτία της απόφασης των απεργών ήταν η μη συμφωνία με την διοίκηση των New York Times για το θέμα της υπογραφής της νέας συλλογικής σύμβασης, στην οποία μεγάλο «αγκάθι» ήταν το θέμα της αύξησης των μισθών. Η αμερικανική εφημερίδα είχε να βρεθεί εν μέσω μια τόσο μεγάλης απεργίας από τα τέλη των 70’s.

Τα 1.100 και πλέον μέλη του Σωματείου στους New York Times αποτελούν περίπου το 90% των εργαζομένων στην ιστορική εφημερίδα των ΗΠΑ. Ανάμεσά τους είναι φυσικά δημοσιογράφοι, τεχνικοί και υπάλληλοι γραφείων.

«Ελπίζαμε πως θα γινόταν μια δίκαιη συμφωνία πριν το deadline που είχαμε δώσει στην διοίκηση της εφημερίδας, αλλά πλέον περισσότεροι από 1.100 από εμάς είμαστε έτοιμοι να σταθούμε ενωμένοι ο ένας για τον άλλο, αλλά και ενωμένοι για όλους τους δημοσιογράφους σε κάθε μέρος», είπε η δημοσιογράφος της εφημερίδας , Τζένι Βρέντας.

Τι λέει η διοίκηση
Η διοίκηση των New York Times φυσικά και δεν είδε με καλό μάτι την απεργία, ενώ τόνισε ότι πρόσφερε σημαντικές αυξήσεις μισθών σε δημοσιογράφους και υπαλλήλους. Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι ήταν σε συζητήσεις από τον Μάρτιο του 2021 οπότε και είχε λήξει η τελευταία συλλογική σύμβαση. Η διοίκηση της εφημερίδας των ΗΠΑ θα συνεχίσει να το παλεύει ως την τελευταία ώρα, μπας και αποφευχθεί η απεργία, αλλά τα σενάρια ανέφεραν ότι δύσκολα θα βρεθεί λύση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.