Από τον Ιούλιο κυνηγούν 20… αγελάδες-δραπέτες

Δεν περνάει ούτε μια μέρα χωρίς να κάνουν την εμφάνισή τους στα δελτία ειδήσεων: περίπου 20 «άτακτες» αγελάδες το έσκασαν στο Κεμπέκ του Καναδά και, μέχρι σήμερα, κανείς δεν κατάφερε να τις πιάσει, ούτε καν οι καουμπόηδες που κλήθηκαν ειδικά για να τις… επαναφέρουν στην τάξη.

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούλιο στο Σεν-Μπαρναμπέ, στην περιοχή του Μορισί, μιάμιση ώρα βόρεια του Μόντρεαλ, γράφει η καναδική εφημερίδα Montreal Gazette.

Οι αγελάδες επωφελήθηκαν από ένα άνοιγμα στον φράχτη τους, δραπέτευσαν και κατέφυγαν σε ένα πυκνό, δύσβατο δάσος, στη γειτονική κοινότητα Σεν-Σεβέρ.

Από τότε, περνούν εκεί ανέμελα τις μέρες τους και βγαίνουν τη νύχτα για να βοσκήσουν σε αγρούς όπου καλλιεργείται σόγια και καλαμπόκι, καταστρέφοντας μέρος της σοδειάς.

Τρώνε τη σοδιά τα βράδια

«Την ημέρα, κρύβονται στο δάσος, αλλά μόλις σουρουπώσει βγαίνουν, πλησιάζουν σε κτίρια, ανοίγουν σακιά, προσπαθούν να φάνε τη σοδειά», εξήγησε η Μαρί-Αντρέ Καντορέτ, που εργάζεται στον δήμο.

Μέχρι σήμερα, οι αγελάδες είχαν «σύμμαχο» τη γραφειοκρατία, καθώς οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε σύγχυση, επειδή δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν ποια είναι αρμόδια για τα περιπλανώμενα βοοειδή.

«Φοράω φουστάνι και ψηλοτάκουνα, δεν πάω να κυνηγήσω αγελάδες»

«Η αστυνομία μού είπε ότι θα μπορούσαμε να σκοτώσουμε τις αγελάδες. Απάντησα, ποιος θα το κάνει αυτό; Τις καθημερινές στον δήμο είμαι μόνη μου στο γραφείο. Φοράω φουστάνι και ψηλοτάκουνα, δεν πάω να κυνηγήσω αγελάδες», είπε χαρακτηριστικά η Καντορέτ, με αρκετή δόση χιούμορ, στο Radio-Canada. Μια συνέντευξη, που προκάλεσε πολλά γέλια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το κοπάδι αποτελείται κατά κύριο λόγο από νεαρές αγελάδες, που δεν είχαν εξημερωθεί ακόμη και πλέον ζουν σε ημιάγρια κατάσταση. Ο δήμος αποφάσισε να προσφύγει στις υπηρεσίες των καουμπόηδων.

«Καταφέραμε να τις συγκεντρώσουμε, αλλά τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή όταν φτάσαμε σε ένα μεγάλο χωράφι με καλαμπόκια, που δεν τα είχαν μαζέψει ακόμη και τις χάσαμε εκεί» είπε ο Σιλβέν Μπουρζουά, διευθυντής των ροντέο στο Φεστιβάλ Γουέστερν, που ανέλαβε την «επιχείρηση» αυτή.

Νέα «επιχείρηση» από το υπουργείο Γεωργίας

Το υπουργείο Γεωργίας του Κεμπέκ αποφάσισε τελικά να παρέμβει για να αντιμετωπίσει αυτή την «περίπλοκη και άνευ προηγουμένου» υπόθεση.

Έτσι, θα στηθεί μια νέα επιχείρηση, αυτή τη φορά για να δελεάσουν τις αγελάδες προσφέροντάς τους τροφή. Ο ιδιοκτήτης τους πάντως ελπίζει ότι θα «πειστούν» να επιστρέψουν στον στάβλο, όταν ψυχράνει ο καιρός και πέσουν τα πρώτα χιόνια…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.