Αποδοκιμασίες και αντικείμενα κατά Λεπέν στη Ρεμς

Η Μαρίν Λεπέν έγινε δεκτή από διαδηλωτές που φώναζαν «Μαρίν γύρνα πίσω τα χρήματα!» στη Ρεμς, στον καθεδρικό ναό της οποίας πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη.

Η ακροδεξιά υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας έφθασε γύρω στο μεσημέρι συνοδευόμενη από τον πρόσφατο σύμμαχό της, Νικολά Ντουπόν-Ενιάν, πρόεδρο του εθνικιστικού δεξιού σχηματισμού «Γαλλία Όρθωσε το Ανάστημά Σου». Οι δύο πολιτικοί βγήκαν από τον καθεδρικό ναό από μια κρυφή πόρτα κάτω από τις αποδοκιμασίες και έγιναν επίσης στόχοι αντικειμένων που έριχναν οι διαδηλωτές.

«Οι υποστηρικτές του κ. Μακρόν ενεργούν βίαια παντού, ακόμη και στον καθεδρικό ναό της Ρεμς, τόπο συμβολικό και ιερό. Ουδεμία αξιοπρέπεια», ανέφερε η Μ. Λεπέν στο Twitter.

«Αξιοθρήνητες διαδηλώσεις στη Ρεμς αριστεριστών που δεν σέβονται καθόλου τη δημοκρατία και την Ιστορία της Γαλλίας», έγραψε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Ντουπόν-Ενιάν.

Ο Φλοριάν Φιλιπό, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και ο Νταβίντ Ρασλίν, διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν, είχαν αποχωρήσει λίγο νωρίτερα από το κτήριο υπό την προστασία σωματοφυλάκων, επίσης υπό τις αποδοκιμασίες των διαδηλωτών.

«Μαρίν γύρνα πίσω τα χρήματα! Μαρίν γύρνα πίσω τα χρήματα! Μαρίν γύρνα πίσω τα χρήματα!», φώναζαν έξω από τον ναό περίπου 100 νεαροί διαδηλωτές που υποστήριζαν τον αντίπαλό της, Εμανουέλ Μακρόν ή τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λουκ Μελανσόν, που ήλθε τέταρτος στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Η Μαρίν Λεπέν και το Εθνικό Μέτωπο αποτελούν στόχους πολλών δικαστικών ερευνών αναφορικά με τη χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών του κόμματος από το 2012, με υποψίες για εικονικές θέσεις απασχόλησης βοηθών ευρωβουλευτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.