Χαλέπι: Η Μόσχα απειλεί τους αντάρτες με κλιμάκωση των επιθέσεων

Με κλιμάκωση των αεροπορικών επιδρομών στο Χαλέπι, όσο οι αντάρτες συνεχίζουν τις χερσαίες επιθέσεις, απειλεί η Μόσχα. Ενώ το Χαλέπι βάλλεται από παντού, τίποτα απολύτως δεν επιτρέπει ελπίδες για μία διαρκή κατάπαυση του πυρός, ενώ ο ΟΗΕ καταλογίζει πλέον πιθανά εγκλήματα πολέμου και στις δύο πλευρές.

«Όλα τα μέρη στο Χαλέπι – τόσο οι σύροι αντάρτες που τις τελευταίες ημέρες έχουν περάσει στην αντεπίθεση όσο και οι δυνάμεις που στηρίζουν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ – διεξάγουν εχθροπραξίες οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό άμαχων θυμάτων και δημιουργούν ατμόσφαιρα τρομοκρατίας για όσους εξακολουθούν να ζουν στην πόλη», δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών Ραβίνα Σαμντασάνι.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία προειδοποιεί για μηδενική ανοχή στο Χαλέπι εάν οι αντάρτες συνεχίζουν να αντεπιτίθενται από εδάφους.

«Για την ώρα, η ανθρωπιστική εκεχειρία συνεχίζεται, η έξοδος του άμαχου πληθυσμού από το Ανατολικό Χαλέπι είναι εφικτή, έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η κατάσταση αυτή ωστόσο είναι προσωρινή, προειδοποίησε ο Πεσκόφ, τονίζοντας ότι δεν θα μπορεί να συνεχιστεί όσο «οι τρομοκράτες συνεχίζουν να επιτίθενται σε γειτονιές και ανθρωπιστικούς διαδρόμους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.