Χαμενεΐ: Το Ιράν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους

Σημαντικό ρόλο στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής έπαιξε το Ιράν, τόνισε ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σε λόγο του ο οποίος μεταδόθηκε ζωντανά από την ιρανική τηλεόραση την Τετάρτη.

Ο πρώτος πολίτης του Ιράν είπε ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν σταθερότητα στην περιοχή και χρησιμοποίησε τη στρατιωτική τους παρουσία στο Αφγανιστάν ως παράδειγμα για να ενισχύσει το επιχείρημά του.

Οι ΗΠΑ δεν θα πετύχουν τους στόχους τους στην περιοχή, αντίθετα το Ιράν θα τα καταφέρει, πρόσθεσε ο ανώτατος ηγέτης, στον λόγο του για την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου με βάση το ιρανικό ημερολόγιο.

Τμήματα τόσο των παραδοσιακών ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, όσο και του Στρατού των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ενίσχυσαν τις δυνάμεις του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, καθώς και τις ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ στη μάχη ενάντια στους σουνίτες τζιχαντιστές του Ι.Κ.

Το Ιράν οργάνωσε επίσης πολιτοφυλακές με σιίτες μουσουλμάνους από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και άλλες χώρες τους οποίους έστειλε στη Συρία, ενώ χρηματοδοτεί και τη λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, που επίσης πολέμα στο πλευρό του καθεστώτος Άσαντ. Οι σιιτικές Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (PMU) στο Ιράκ φέρουν επίσης τη «σφραγίδα» της Τεχεράνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.