Χαμενεΐ: Το χέρι του θεού έδωσε το ιρανικό χαστούκι στις ΗΠΑ

Με τη θεϊκή υποστήριξη, τα ιρανικά πλήγματα σε βάσεις στο Ιράκ, όπου σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα, ήταν ένα «χαστούκι» σε μία παγκόσμια δύναμη, τόνισε σήμερα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σε κήρυγμά του κατά την προσευχή της Παρασκευής, για πρώτη φορά από το 2012.

Το κήρυγμα του Χαμενεϊ, στην Τεχεράνη, το πρώτο σε αυτόν τον τόνο έπειτα από οκτώ χρόνια, πραγματοποιείται μετά τις οργισμένες διαδηλώσεις για τη συντριβή του ουκρανικού Boeing – κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους και οι 276 επιβαίνοντες – και την καθυστερημένη ανάληψη της ευθύνης από τον ιρανικό στρατό.

«Το γεγονός ότι το Ιράν έχει τη δύναμη να δώσει ένα τέτοιο χαστούκι σε μια παγκόσμια δύναμη δείχνει το χέρι του Θεού», δήλωσε ο Χαμενεΐ, επισημαίνοντας ότι η δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητή των Δυνάμεων Κουντς σε αμερικανική επιχείρηση στο Ιράκ απέδειξε την «τρομοκρατική φύση» της Ουάσιγκτον.

Χιλιάδες Ιρανοί συγκενρτώθηκαν μέσα σε μια μεγάλη αίθουσα προσευχής στην κεντρική Τεχεράνη ή στους πέριξ δρόμους για να ακούσουν το κήρυγμα και να φωνάξουν ξανά συνθήματα όπως «θάνατος στην Αμερική».

Ο Χαμενεΐ χαρακτήρισε τη συντριβή τραγωδία η οποία όμως χρησιμοποιήθηκε από τους «εχθρούς» του Ιράν για να επισκιάσει τη δολοφονία του Σουλεϊμανί. Σε μία σπάνια ωστόσο ένδειξη τριβής με το ιρανικό καθεστώς, ο ανώτατος ηγέτης κάλεσε επίσης τον στρατό να δώσει πλήρη στοιχεία για τις συνθήκες υπό τις οποίες καταρρίφθηκε το αεροσκάφος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.