Χειρουργός ακρωτηρίασε λάθος πόδι ασθενούς

Ένας χειρουργός στην Αυστρία ακρωτηρίασε το δεξί πόδι του ηλικιωμένου ασθενή αντί του αριστερού, με το λάθος να έρχεται στην επιφάνεια μόλις δύο ημέρες αργότερα. Την Τετάρτη, το δικαστήριο στο Λιντς έκρινε την 43χρονη ένοχη για βαριά αμέλεια και της επέβαλε πρόστιμο 2.700 ευρώ.

Όπως μεταδίδει το BBC, η χήρα του ασθενούς, που πέθανε πριν έρθει η υπόθεση στο δικαστήριο, επιδικάστηκε επίσης με αποζημίωση 5.000 ευρώ.

Η γιατρός είχε βάλει σημάδι στο λάθος πόδι για τον ακρωτηριασμό πριν από την επέμβαση που έγινε τον Μάιο στην πόλη Φρέισταντ. Διαπίστωσε το λάθος δύο ημέρες μετά το χειρουργείο, κατά τη διάρκεια της αλλαγής επιδέσμων, ενώ και ο 82χρονος ασθενής είπε ότι του ακρωτηρίασαν το λάθος πόδι.

Τότε, το νοσοκομείο είπε ότι το περιστατικό συνέβη ως «αποτέλεσμα μιας σειράς ατυχών συνθηκών». Ο διευθυντής του ζήτησε δημόσια συγγνώμη σε συνέντευξη Τύπου. Η γιατρός είπε ότι υπήρξε ένα λάθος στην αλυσίδα του ελέγχου στο χειρουργείο. Όταν ρωτήθηκε γιατί είχε σημαδέψει το δεξί πόδι και όχι το αριστερό, είπε: «Απλά δεν ξέρω».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.