Δανία: Εθεάθη άνδρας που ταιριάζει με την περιγραφή του Τυνήσιου υπόπτου

Με έναν άνδρα ο οποίος εθεάθη στο Άαλμποργκ της Δανίας ταιριάζει, σύμφωνα με την αστυνομία της χώρας, η περιγραφή του Τυνήσιου καταζητούμενου ως υπόπτου για τη φονική επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.
Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μην προσεγγίσουν την περιοχή, γιατί είναι σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση.
Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει η DW, η γερμανική αστυνομία προσπαθεί να συνθέσει το παζλ για τις κινήσεις του Τυνήσιου καταζητούμενου.
Σύμφωνα με τον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό rbb ο επικηρυγμένος Τυνήσιος εθεάθη και καταγράφηκε από κάμερα παρακολούθησης το βράδυ της περασμένης Δευτέρας προς την Τρίτη, λίγη ώρα μετά το χτύπημα, σε ένα τζαμί που θεωρείται τόπος συνάντησης ισλαμιστών στη συνοικία Μοαμπίτ του Βερολίνου.
Το πρωί της Πέμπτης, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν έφοδο για έρευνα. Επίσης, οι αρχές διαθέτουν βιντεοσκοπημένες κινήσεις του υπόπτου από κάμερα παρακολούθησης λίγες ημέρες πριν την επίθεση, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου.
Η εφημερίδα Bild δημοσίευσε το βράδυ της Πέμπτης τμήμα λήψης από κάμερα αυτοκινήτου, όπου φαίνεται καθαρά η στιγμή της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά με τη μαύρη νταλίκα, η οποία πέφτει με μεγάλη ταχύτητα πάνω στα ξύλινα σπιτάκια της αγοράς. Στη συνέχεια, διακρίνονται οι πανικόβλητοι επισκέπτες της αγοράς να απομακρύνονται τρέχοντας από το σημείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.