Επαναλαμβάνονται οι «Εκκλησιάζουσες» από την Πειραματική Σκηνή

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Για τέσσερις ακόμη παραστάσεις μετά από επιθυμία των θεατών

Μετά από απαίτηση πολλών θεατών επαναλαμβάνεται η παρουσίαση του έργου «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» του Αριστοφάνη από την Πειραματική Σκηνή Ν. Ιωνίας, για δύο ακόμη παραστάσεις και ειδικότερα, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.
Οι Εκκλησιάζουσες, το προτελευταίο έργο του Αριστοφάνη, παρουσιάστηκαν περί το 391 ή το 392 π.Χ., λιγότερο από μία δεκαετία πριν ο Αριστοφάνης αποβιώσει, ασχολείται με την πολιτική , περισσότερο δε με μία πλευρά της, αυτή της πειθούς.

Η υπόθεση

Στην Αθήνα, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου, υπάρχει απόλυτη πολιτική και κοινωνική παρακμή. Όταν η διαφθορά και οι ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, ο Αριστοφάνης παρουσιάζει τις Εκκλησιάζουσες. Δυσαρεστημένος και απογοητευμένος, κατηγορεί τους συμπολίτες του για το κυνήγι του ατομικού συμφέροντος και την αδιαφορία τους στα κοινά. Καυτηριάζει την αστάθειά τους και την ασυνέπεια της εξωτερικής πολιτικής. Ωστόσο δεν κάνει όπως άλλοτε μεγάλο αγώνα εναντίον προσώπων αφού θεωρεί πως δεν υπάρχουν πιά μεγάλες φυσιογνωμίες που να είναι άξιοι στόχοι για τα πυραχτωμένα βέλη του.
Οι «Εκκλησιάζουσες» αποτελούν μία ακόμα πολιτική κωμωδία-σάτιρα, στην οποία για άλλη μια φορά ο ποιητής τάσσεται υπέρ των γυναικών. Μαζί με τον «Πλούτο» θεωρούνται κωμωδίες καταστάσεων και αποτελούν τις «γέφυρες» μετάβασης από την αρχαία στη νέα αττική κωμωδία.

Συντελεστές

Το έργο παρουσιάζεται σε ελεύθερη απόδοση και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Κατερίνας Θεοδώρου, κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αντρέα Καψάλη.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι : Σταμάτης Παυλής, Αλέξανδρος Χατζηχαραλάμπους Χαρούλα Νικολάου, Ελένη Ζαντερίου, Μαρία Αθανασίου, Δημήτρης Θεοχαράκης, Φαίη Τσοπουρίδη, , Γεωργία Κατσαρού, Κατερίνα Ποδιά, Κυρατσώ-Σούλα Κολιαμήτρα, Ρίτσα Κωστοπούλου, Ζωή Μαυροϊορδανίδου, Γρηγόρης Βακάλης, Χρύσανθος Βουλγαράκης, Τριανταφυλλιά Κωστούλα.
Το έργο θα παρουσιαστεί για τέσσερες τελευταίες παραστάσεις και συγκεκριμένα:
το Σάββατο 17, Κυριακή 18, και Σάββατο 24, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας) στις 9.00 μ. μ.
Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο ταμείο του Θεάτρου. Το ταμείο ανοίγει μια ώρα πριν την παράσταση. Γενική είσοδος 10€. Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6944388045
Οι παραστάσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Γρηγόρη Σουλτάνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.