«Δεν εμπλέκεται η Ουκρανία στο μακελειό στη Μόσχα» λένε ΗΠΑ και Κίεβο

Το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με Τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν την αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, ωστόσο το Κρεμλίνο δεν σταματά να επιμένει ότι πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα βρίσκεται η Ουκρανία.

Η αυθεντικότητα του βίντεο από το μακελειό στο Crocus City Hall στη Μόσχα που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος έχει επιβεβαιωθεί με τις εικόνες να είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Τα πλάνα δείχνουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) να θερίζουν ζωές και μάλιστα να κρατούν μαχαίρια και να σκοτώνουν όσους ήταν ακόμα εν ζωή.

Από την επίθεση 133 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Δείτε το βίντεο του ISIS από την επίθεση:

 

Ζελένσκι: Ο Πούτιν προσπαθεί να μας ρίξει την ευθύνη

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε το Σάββατο τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι αναζητεί τρόπους για να «ρίξει την ευθύνη» στην Ουκρανία για τη σφαγή στην αίθουσα συναυλιών σε προάστιο της Μόσχας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Αυτό που συνέβη χθες στη Μόσχα είναι προφανές: ο Πούτιν και τα άλλα καθάρματα προσπαθούν απλά να ρίξουν την ευθύνη σε κάποιον άλλον», δήλωσε ο Ζελένσκι στο καθημερινό βραδινό μήνυμά του, αφότου Ρώσοι αξιωματούχοι διατύπωσαν την εκδοχή μιας ουκρανικής ένδειξης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι ήταν «απολύτως προβλέψιμο” ότι ο Πούτιν έμεινε σιωπηλός για 24 ώρες προτού συνδέσει τους πυροβολισμούς αυτούς με την Ουκρανία και ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες “τρομοκράτες” που έστειλε ο Πούτιν να πολεμήσουν και να σκοτωθούν στον πόλεμο στην Ουκρανία θα ήταν “σίγουρα αρκετοί” για να σταματήσουν τους τρομοκράτες στο εσωτερικό της χώρας.

ΗΠΑ: Το Ισλαμικό κράτος πίσω από την επίθεση

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είναι η μόνη που φέρει την ευθύνη για τη φονική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα και δεν υπήρξε καμία ουκρανική εμπλοκή, δήλωσε αργά χθες, Σάββατο, το βράδυ η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ Άντριεν Γουότσον.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα τη Ρωσία για πληροφορίες σχετικά με σχεδιαζόμενη επίθεση στη Μόσχα και είχε επίσης εκδώσει προειδοποίηση στους Αμερικανούς στη Ρωσία στις 7 Μαρτίου, σημειώνει η Γουότσον σε ανακοίνωσή της.

“Ο ISIS φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την επίθεση αυτή. Δεν υπήρξε καμία ουκρανική εμπλοκή”, υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.