Διαδικτυακός αγώνας… μπουσουλήματος

Μόλις 13 δευτερόλεπτα χρειάστηκε η την Ολίβια, ένα βρέφος εννέα μηνών, για να μπουσουλήσει πέντε μέτρα από το σαλόνι του σπιτιού της ως την κουζίνα και να ανακηρυχθεί το γρηγορότερο βρέφος στην Λιθουανία, όπου ο ετήσιος διαγωνισμός μπουσουλήματος διεξήχθη αυτή τη χρονιά μέσω διαδικτύου, στη σκιά της πανδημίας κορωνοϊού.

Συνολικά 13 βρέφη διαγωνίστηκαν σε μια διαδρομή η οποία είχε χαραχτεί μέσα στο σπίτι τους, με τον διαγωνισμό να μεταδίδεται απευθείας στο Facebook μέσω των κινητών τηλεφώνων των γονέων τους.

Όπως αποκάλυψε η μητέρα της νικήτριας, στο τέρμα της διαδρομής που ακολούθησε η Ολίβια υπήρχε το αγαπημένο της παιχνίδι: το… μπολ με το φαγητό του κατοικίδιου της οικογένειας.

Προπόνηση πριν τον αγώνα

Η προετοιμασία δεν ήταν απλή για όλα τα ζευγάρια, καθώς μία ώρα πριν τη «μάχη», η 29χρονη Οντρόνε και ο 33χρονος Τόμας προπονούσαν εντατικά τον ηλικίας 10 μηνών γιο τους Ρόκας ώστε να ακολουθήσει τη διαδρομή που είχαν μαρκάρει με μια κόκκινη κορδέλα.

Μάλιστα, επιστράτευσαν διάφορες μεθόδους για να δελεάσουν το βρέφος προς την γραμμή τερματισμού, από τα αγαπημένα του παιχνίδια ως μια υπόσχεση για αγκαλιά από την μητέρα του και μια πρόσκληση να εξερευνήσει το ανοιχτό πλυντήριο πιάτων.

«Συνήθως διοργανώναμε τον αγώνα κάθε χρόνο στη διάρκεια του διαλείμματος αγώνων μπάσκετ, αλλά οι αγώνες ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας», δήλωσε η επικεφαλής του ομίλου καλαθοσφαίρισης Rytas Vilnius, Λορέτα Στακαουσκάιτε, προσθέτοντας πως «για να μην πληγώσουμε τους οπαδούς μας, ειδικά τους μικρότερους, μεταφέραμε διαδικτυακά τους αγώνες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.