Δυτική Όχθη: Νέα επίθεση Παλαιστινίου με μαχαίρι κατά Ισραηλινού στρατιώτη

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά χθες βράδυ στην Καλάντια, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν του επιτέθηκε ένας Παλαιστίνιος με μαχαίρι. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο 28χρονος δράσης είναι νεκρός.
Ο Παλαιστίνιος προσέγγισε με τα πόδια ένα σημείο ελέγχου κι επιτέθηκε με μαχαίρι σε άντρα των υπηρεσιών ασφαλείας, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Συνάδελφοί του πυροβόλησαν τον Παλαιστίνιο και τον σκότωσαν, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν δημοσιοποίησε την ταυτότητα του θανόντα.
Στην Ιερουσαλήμ, στα κατεχόμενα και στο Ισραήλ συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 231 Παλαιστίνιους, 34 Ισραηλινούς, έναν Ιορδανό, έναν Ερυθραίο κι έναν Σουδανό από την 1η Οκτωβρίου 2015, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Στην πλειονότητά τους, οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν διέπραξαν ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν επιθέσεις, οι περισσότεροι με μαχαίρια.
Η επανέναρξη των επιθέσεων το τελευταίο διάστημα εγείρουν φόβους στο Ισραήλ περί νέας ανάφλεξης εν όψει των μεγάλων εβραϊκών εορτών Ρος Χασάνα, Γιομ Κιπούρ και Σουκότ από τον Οκτώβριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.