Εύσημα του Ρέγκλινγκ στην Κύπρο

Η κυπριακή οικονομία συνεχίζει σε ανοδική τροχιά, επισήμανε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, χαιρετίζοντας την πρόοδο του νησιωτικού κράτους.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Κύπρος δρέπει τα οφέλη των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών των προηγούμενων ετών και χαιρέτισε την «υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική» της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

«Είναι σημαντικό να διατηρηθεί το μεταρρυθμιστικό momentum» πρόσθεσε στη συνέχεια, κάνοντας ειδική μνεία στη δημόσια διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον κλάδο της υγείας.

Ο κ. Ρέγκλινγκ προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στη διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, η οποία αποτελεί το «κλειδί» για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και τη βιωσιμότητα του χρέους.

Όσον αφορά το καίριο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο επικεφαλής του ESM ξεκαθάρισε πως η μείωσή τους συνιστά μείζονα παράγοντα για την αναβάθμιση της Κύπρου στην επενδυτική βαθμίδα.

Οι δηλώσεις του Ευρωπαίου αξιωματούχου πραγματοποιήθηκαν στον απόηχο των συναντήσεων που είχε, με τον πρόεδρο της χώρας, Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.