Αίγυπτος: Πέτυχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 11 ετών

Η Αίγυπτος πέτυχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 11 ετών, καταγράφοντας το 5,6%, με τη λήξη του έτους 2018. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Σχεδιασμού και Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Αιγύπτου, κατά το Μεσογειακό Επιχειρηματικό Φόρουμ για την προώθηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και του εμπορίου στην ευρωμεσογειακή περιοχή, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Κάιρο.

Στις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου, αναφέρεται ότι οι υψηλοί αυτοί ρυθμοί ανάπτυξης μειώνουν την ανεργία και οδηγούν σε αύξηση των θέσεων εργασίας. Οπως αναφέρει και ο αιγυπτιακός τύπος, η ανεργία στην Αίγυπτο μειώθηκε από 13,6% το 2014 σε 8,1%, το τέταρτο τρίμηνο του 2018. Το γεγονός αυτό οφείλεται στις αυξημένες επενδύσεις και τη σημαντική αύξηση του εξωτερικού εμπορίου.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, να ενθαρρύνουν τον ιδιωτικό τομέα και να αναπτύξουν τον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι το κράτος εργάζεται για την επίτευξη αυτού του στόχου μέσω μιας ολοκληρωμένης προοπτικής που καλύπτει όλες τις πτυχές και πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν το περιβάλλον εργασίας για τα εν λόγω έργα, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης.

Το υπουργείο Σχεδιασμού της Αιγύπτου σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση εργάζεται για ένα νέο τελωνειακό νόμο καθώς και για ένα άλλο νόμο για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι υπάρχει ήδη πρωτοβουλία της Κεντρικής Τράπεζας της Αιγύπτου για την παροχή δανείων συνολικού ύψους 200 δις λιρών Αιγύπτου (περίπου 10 δις ευρώ), με μειωμένο επιτόκιο 6% για τη στήριξη μικρών και μεσαίων βιομηχανιών.

Αναφέρθηκε τέλος στην παροχή μη χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, στην επέκταση της ίδρυσης φυτωρίων επιχειρήσεων, στην προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος, στην παροχή υπηρεσιών μάρκετινγκ, στην υλικοτεχνική υποδομή και στις τεχνολογικές υπηρεσίες και στην κατάρτιση στελεχών για την εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.