Εκλογές στην Ιταλία: Στο «ιταλικό πείραμα» αναφέρονται τα διεθνή ΜΜΕ λόγω της ακροδεξιάς Τζόρτζια Μελόνι

Τις εκλογές στην Ιταλία σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ, τονίζοντας την ιστορική σημασία μιας πιθανής νίκης της ακροδεξιάς και πόσο αυτή θα επηρεάσει την υπόλοιπη Ευρώπη, αφού η Τζόρτζια Μελόνι θα είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας και, επίσης, η πρώτη ακροδεξιά πρωθυπουργός από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτό ακριβώς γράφει το BBC, το οποίο μεταδίδει για τις εκλογές στην Ιταλία ότι «οι Ιταλοί αποφασίζουν σήμερα αν θα επιλέξουν την πιο δεξιά κυβέρνησή τους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», αναφέροντας επίσης το έντονο ενδιαφέρον για ολόκληρη την Ευρώπη.

«Η Τζόρτζια Μελόνι, που ηγείται του ακροδεξιού κόμματος Fratelli d’Italia ,στοχεύει να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, σε συμμαχία με δύο άλλα δεξιά κόμματα», προσθέτει το βρετανικό BBC.

«Η Τζόρτζια Μελόνι θα μπορούσε να είναι το νέο ιταλικό πείραμα», γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφέροντας, ακόμη, ότι «η Μελόνι είναι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το φαβορί για να γίνει η νέα πρωθυπουργός, μετά τον Μάριο Ντράγκι».

Από την Ισπανία, η El País σημειώνει ότι «η ΕΕ παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα έναν πολιτικό σεισμό στην Ιταλία . Για να προσπαθήσει να καταλάβει τι θα μπορούσε να προκαλέσει στην Ευρώπη μια πιθανή νίκη της Τζόρτζια Μελόνι και των εταίρων της».

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, το Associated Press επισημαίνει ότι «η Μελόνι είναι μέρος μιας δεξιάς συμμαχίας με τον ηγέτη της αντιμεταναστευτικής Λέγκας Ματέο Σαλβίνι και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον τρεις φορές πρωθυπουργό που ηγείται του κόμματος Forza Italia , το οποίο δημιούργησε πριν από τρεις δεκαετίες»

Το αμερικανικό πρακτορείο προσθέτει, μάλιστα, ότι «ο περίπλοκος ιταλικός εκλογικός νόμος επιβραβεύει τους εκλογικούς συνασπισμούς , πράγμα που σημαίνει ότι οι Δημοκρατικοί βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, καθώς δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν μια εξίσου ευρεία συμμαχία με αριστερούς λαϊκιστές και κεντρώους».

Στη Γαλλία, Le Monde σχολιάζει ότι «η υπερσυντηρητική Μελόνι κυριάρχησε ως ανεμοστρόβιλος στην προεκλογική εκστρατεία στην Ιταλία. Το Δημοκρατικό Κόμμα απέτυχε να κινητοποιήσει την αριστερά για τις βουλευτικές εκλογές και αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό από το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων, το οποίο ανακάμπτει μετά από χρόνια παρακμής».

Ο Observer της Βρετανίας αναφέρει, επίσης, ότι «οι εκλογές απειλούν να αποτελέσουν μια οδυνηρή αναμέτρηση για την ιταλική αριστερά. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει, με την Τζόρτζια Μελόνι και η ακραία ριζοσπαστική δεξιά να φαίνεται ότι θα κερδίσει για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο».

«Εκατομμύρια Ιταλοί ψηφίζουν σε μια εκλογική αναμέτρηση που αναμένεται να φέρει την πιο δεξιά κυβέρνηση της χώρας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να στέψει μια γυναίκα ως πρωθυπουργό», υπογραμμίζει το Reuters και προσθέτει: «Μια δεξιά συμμαχία υπό την ηγεσία των Αδελφών της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι φαίνεται κοντά σε μια σαφή νίκη σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις»

«Η Τζόρτζια Μελόνι ,έτοιμη να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί της Ιταλίας, αποστασιοποιήθηκε από το ακροδεξιό παρελθόν της και έκανε εκστρατεία ως συντηρητική που η Ιταλία και οι σύμμαχοί της δεν χρειάζεται να φοβούνται», τονίζει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.