Ελευθερώθηκε και επέστρεψε στην Αυστραλία ο Αλ Αραϊμπί

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του πρόσφυγα ποδοσφαιριστή από το Μπαχρέιν Χαμίμ Αλ Αραϊμπί, ο οποίος κρατήθηκε σε φυλακή της Ταϊλάνδης για περισσότερο από δύο μήνες, μετά από ένταλμα που είχε εκδοθεί εναντίον του από το κράτος του Κόλπου.

Ο 25χρονος Αλ Αραϊμπί, ο οποίος διέφυγε από το Μπαχρέιν το 2014 και έλαβε καθεστώς πρόσφυγα στην Αυστραλία, απελευθερώθηκε και βρίσκεται πια στη Μελβούρνη.

Οι αρχές της χώρας του τον είχαν κατηγορήσει, ερήμην του, για «εγκλήματα» που διαπράχθηκαν κατά τις διαμαρτυρίες του 2011 στην Αραβική Άνοιξη, κατηγορίες που ο ίδιος αρνήθηκε.

Ο Αλ Αραϊμπί συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ το Νοέμβριο του 2018, ύστερα από ένταλμα της Ιντερπόλ που εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος του Μπαχρέιν.

Η σύλληψή του προκάλεσε ευρεία διεθνή καταδίκη. Το Μπαχρέιν, υπό βαριά διπλωματική πίεση, συμφώνησε να παραιτηθεί από την αξίωσή του να επιστρέψει από την Ταϊλάνδη.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, έγραψε δύο φορές στον ομόλογό του στην Ταϊλάνδη για να προτρέψει την απελευθέρωση του Αλ Αραϊμπί, ενώ η υπουργός Εξωτερικών, Μαρίς Πέιν, ταξίδεψε στην Μπανγκόκ για να πιέσει προσωπικά για την απελευθέρωσή του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.