Ένας στους τρεις Ρώσους τα βγάζει πέρα με δυσκολία

Ένας στους τρείς Ρώσους τα βγάζει με δυσκολία πέρα, είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η εφημερίδα «Νεζαβίσιμαγια Γκαζέτα», σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασε η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rostat).

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο αριθμός των φτωχών αλλάζει από τρίμηνο σε τρίμηνο εξαιτίας του ότι επαναπροσδιορίζεται το μέγεθος του κατωτάτου ορίου διαβίωσης και των πρόσθετων επιδομάτων που δίνονται από το κράτος. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, όπως σημειώνει η εφημερίδα, παρατηρείται σταθερή αύξηση της φτώχειας, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια έφθασε το 30%, ενώ σήμερα 22 εκατομμύρια ζουν με εισοδήματα κάτω του κατώτατου ορίου διαβίωσης.

Ο διευθυντής του τμήματος πωλήσεων της εταιρείας Solid management Σεργκέι Ζβενογκαρότσκι σημειώνει ότι δεν φτωχαίνουν μόνο οι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, αλλά ο πληθυσμός γενικά.

Ο αναλυτής της IFC Markets Ντμίτρι Λουκασόφ, από την πλευρά του, εκτιμά ότι οι αριθμοί που αφορούν όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας δεν δείχνουν την πραγματική εικόνα των όσων συμβαίνουν.

«Η Rostat βασίζεται στους δείκτες των επισήμως δηλωμένων εργοδοτών καθώς και στα στοιχεία των δημοσίων υπηρεσιών, που λαμβάνουν υπ όψιν τα εισοδήματα των προσώπων που έχουν νόμιμα έσοδα», λέει ο Ντμίτρι Λουκασόφ, επισημαίνοντας ότι «την ίδια στιγμή στην Ρωσία εξακολουθεί να υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, που απασχολούνται στον τομέα της παραοικονομίας, που δεν φορολογείται» και έτσι η στατιστική παρακάμπτει αυτούς τους ανθρώπους, γι’ αυτό είναι δύσκολο να ειπωθεί αν αυξήθηκε ο αριθμός των πολιτών με εισοδήματα που ξεπερνούν το μίνιμουμ διαβίωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.