Επίσκεψη – έκπληξη της Μελάνια Τραμπ σε εγκαταστάσεις με παιδιά μεταναστών

Δύο εγκαταστάσεις στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού στο Τέξας, όπου φιλοξενούνται παιδιά μεταναστών τα οποία είχαν διαχωριστεί από τις οικογένειές τους κατά την είσοδό τους δίχως νόμιμα έγγραφα στη χώρα, επισκέπτεται η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ.

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ έρχεται σε συνέχεια της υπογραφής από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ διατάγματος που προβλέπει τον τερματισμό της πρακτικής του χωρισμού των οικογενειών.

Η απόφαση του Λευκού Οίκου, μεταξύ άλλων, ορίζει ότι οι οικογένειες των παράνομων μεταναστών, οι οποίες διέρχονται τα αμερικανο-μεξικανικά σύνορα, θα παραμένουν ενωμένες και δεν θα χωρίζονται, όπως συνέβαινε έως σήμερα.

«Θέλουμε να κρατάμε ενωμένες τις οικογένειες» διαμήνυσε νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος, προαναγγέλλοντας την υπογραφή του διατάγματος.

Ο ίδιος, κατά το προηγούμενο διάστημα, έγινε δέκτης σφοδρής κριτικής τόσο από το εσωτερικό της χώρας, όσο και από το εξωτερικό, με τη διεθνή κοινότητα να αξιώνει τον άμεσο τερματισμό αυτής της πρακτικής.

Σύμφωνα με το Associated Press, εκτιμάται ότι η κ. Τραμπ ενθάρρυνε τον σύζυγό της να δράσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Μαΐου, τουλάχιστον 2.300 παιδιά και ανήλικοι παράτυποι μετανάστες χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους. Στην πλειονότητά τους, επρόκειτο για οικογένειες, οι οποίες διέφυγαν από χώρες της κεντρικής Αμερικής, όπου μαστίζονται από τη βία και τη φτώχεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.