Επίθεση Μέι σε Κόρμπιν, επιμένει στην πρόσκλησή της στον Τραμπ

Το κάλεσμα του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν να ακυρώσει την πρόσκλησή της στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο απέρριψε η πρωθυπουργός και ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος Τερέζα Μέι.

Ο ηγέτης των κεντροαριστερών Εργατικών, ο οποίος έχει στρέψει το κόμμα σε μια ριζοσπαστική αριστερή κατεύθυνση, κατηγόρησε τον κ. Τραμπ ότι «έσκισε» τις διεθνείς συμφωνίες για τους πρόσφυγες, ότι υποστηρίζει τα βασανιστήρια, ότι προάγει το μίσος κατά των μουσουλμάνων και ότι επιτίθεται ευθέως στα δικαιώματα των γυναικών.

Κάλεσε δε την κ. Μέι να ακούσει το μήνυμα των 1,8 εκατ. ανθρώπων οι οποίοι έχουν υπογράψει αίτημα για ακύρωση της επίσκεψης του Ρεπουμπλικανού επικεφαλής του αμερικανικού κράτους στη Μεγάλη Βρετανία.

Η κεντροδεξιά πρωθυπουργός κατηγόρησε με τη σειρά της τον κ. Κόρμπιν ότι αντιτίθεται και προσβάλλει τον δημοκρατικά εκλεγμένο επικεφαλής του κράτους του πιο σημαντικού συμμάχου του Ηνωμένου Βασιλείου και ότι θα αποτύγχανε να προστατέψει τους Βρετανούς εάν βρισκόταν στην πρωθυπουργία.

«Κατάφερα να λάβω από τον πρόεδρο Τραμπ δέσμευση για την 100% αφοσίωσή του στο NATO, το NATO το οποίο κρατά εμάς και την Ευρώπη ασφαλείς», είπε η κ. Μέι.

Δεν παρέλειψε να δηλώσει την αντίθεσή της στο εκτελεστικό διάταγμα του κ. Τραμπ κατά των μεταναστών από ορισμένες ισλαμικές χώρες, τονίζοντας ότι μία αντίστοιχη πολιτική δεν πρόκειται να υιοθετηθεί από τη Μεγάλη Βρετανία.

«Ο κ. Κόρμπιν μπορεί να ηγηθεί κάποιας διαμαρτυρίας, εγώ ηγούμαι μίας χώρας», κατέληξε η κ. Μέι.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία ή μη του κ. Κόρμπιν σε επίσημο κρατικό δείπνο κατά την επίσκεψη του κ. Τραμπ στη Μ. Βρετανία, εκπρόσωπος του ηγέτη των Εργατικών τόνισε ότι σχετική απόφαση θα ληφθεί όταν ο χρόνος της επίσκεψης θα πλησιάζει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.