«Ερχόμαστε να πάρουμε την Κωνσταντινούπολη»: Αναφορά στους Τούρκους στο μανιφέστο μίσους

Ακραίες αναφορές έχει στο μανιφέστο του ο 28χρονος μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας καθώς μεταξύ άλλων βάζει στο στόχαστρο τους Τούρκους, λέγοντας πως «ερχόμαστε να πάρουμε την Κωνσταντινούπολη».

Ειδικότερα, στη σελίδα 27 του μανιφέστου, που ανήρτησε ο ίδιος πριν την τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 49 άτομα, αναφέρει:

«Προς τους Τούρκους

Μπορείτε να ζείτε ειρηνικά στα δικά σας εδάφη και δε θα σας βρει κακό.

Στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου.

Αλλά αν τολμήσετε να ζήστε σε ευρωπαϊκά εδάφη, οπουδήποτε δυτικά του Βοσπόρου, θα σας σκοτώσουμε και θα σας διώξουμε σαν κατσαρίδες από τα εδάφη μας.

Ερχόμαστε να πάρουμε τη Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και μιναρέ στην πόλη.

Η Αγία Σοφία θα ελευθερωθεί από μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα είναι και πάλι δικαιωματικά χριστιανική.

Τρέξτε πίσω στα εδάφη σας, όσο έχετε ακόμη τη δυνατότητα».Στο μανιφέστο του επικαλείτο επίσης ως κίνητρο για τις επιθέσεις «η λευκή γενοκτονία», όρος που χρησιμοποιούν συχνά ρατσιστικές ομάδες για να αναφερθούν στη μετανάστευση και την αύξηση του πληθυσμού των μειονοτήτων.

Επιπλέον, αναφέρει ότι άντλησε «έμπνευση» από άλλους σκοπευτές όπως ο Άντερς Μπρέιβικ, που σκότωσε 77 άτομα στο Όσλο της Νορβηγίας το 2011: «Στηρίζω πολλούς από αυτούς που αντιτέθηκαν κατά της εθνοτικής και πολιτιστικής γενοκτονίας. Τους Luca Traini, Anders Breivik, Dylan Roof, Anton Lundin Pettersson, Darren Osbourne και άλλους…»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.