Facebook: Ερωτήματα για το ρόλο του στην εκστρατεία κατά του Σόρος

Άμεση εμπλοκή στην αμφιλεγόμενη εκστρατεία κατά του Τζορτζ Σόρος φέρεται να είχε η γενική διευθύντρια επιχειρήσεων του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times η Σάντμπεργκ ζήτησε από στελέχη του τμήματος επικοινωνίας να ξεθάψουν πληροφορίες για τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή.

Επικαλούμενο τρεις ανώνυμες πηγές με γνώση του αιτήματος της Σάντμπεργκ, οι NY Times αναφέρουν ότι αυτό έγινε τον Ιανουάριο, λίγες ημέρες αφότου ο Τζορτζ Σόρος αποκάλεσε το Facebook «μάστιγα της κοινωνίας» σε ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Το Facebook επιβεβαιώνει ότι η Σάντμπεργκ με εσωτερικό emai, που έστειλε μετά τα δημόσια σχόλια του Σόρος, ζήτησε πληροφορίες, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτές αφορούσαν αποκλειστικά το εάν ο Σόρος σορτάρει τη μετοχή του μέσου. Ακόμη και έτσι, η αποκάλυψη δίνει τροφή στα ερωτήματα για τον ρόλο του στην διασπορά παραπλανητικών στοιχείων και τα πάσης φύσεως κακόβουλα σχόλια για τη δράση του Σόρος, η οποία έλαβε τεράστιες διαστάσεις φέτος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται στο μικροσκόπιο ύστερα από έρευνα των New York Times, που αποκάλυψε ότι είχε προσλάβει την Definers Public Affairs, εταιρεία ερευνών με στενούς δεσμούς με τους Ρεπουμπλικάνους, προκειμένου να δυσφημίσει ακτιβιστές κατά του Facebook, συνδέοντάς τους με τον Σόρος, ο οποίος ήδη βρίσκεται στο στόχαστρο αντισημιτικών θεωριών συνωμοσίας της άκρας δεξιάς.

Η Σάντμπεργκ είχε υποστηρίξει ότι δεν γνώριζε για την πρόσληψη της Definers και το είδος της δουλειάς που κάνουν, ενώ είχε πει: «Έχω τον μέγιστο σεβασμό για τον Τζορτζ Σόρος και οι αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας εναντίον του είναι αποκρουστικές».

Ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε επίσης αρνηθεί την όποια γνώση για συμμετοχή σε εκστρατεία κατά του Σόρος. Την ευθύνη για την πρόσληψη της Definers ανέλαβε τελικά ο Έλιοτ Σρέιτζ, επικεφαλής επικοινωνίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.