Φάλαινα βύθισε το σκάφος τους και έμειναν 10 ώρες αβοήθητοι στον ωκεανό

Μπορεί η ιστορία των τεσσάρων φίλων στον ωκεανό να φαίνεται σαν να είναι βγαλμένη από τα μπεστ σέλερ του Ντάνιελ Ντεφόε ή του Χέρμαν Μέλβιλ, αλλά συνέβη πραγματικά.

Μια φάλαινα έπεσε πάνω σε ένα ιστιοφόρο στη μέση του Ειρηνικού ωκεανού. Το «Raindancer» δεν άντεξε το χτύπημα και βυθίσθηκε. Ο Γερμανός Σιμόν Φίσερ, ένας από τους τέσσερις επιβαίνοντες του σκάφους, ανέφερε πως την ώρα που η φάλαινα τους πλησίασε ήταν η ώρα που έτρωγαν το μεσημεριανό τους, μια πίτσα.

«Το σκάφος βυθίστηκε στον Ειρηνικό μέσα σε 20 λεπτά», λέει ο Φίσερ σε βίντεο που ανέβασε στο Instagram.

Μετά από περίπου δέκα ώρες στη μέση του ωκεανού, οι ναυαγοί διασώθηκαν από άλλη ομάδα ιστιοπλόων. «Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να στείλω αυτό το μήνυμα αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο Φίσερ στο βίντεο, ενώ εξακολουθεί να φοβάται μην βρεθεί ξανά στη μέση του ωκεανού, λόγω της πρόσφατης τραυματικής του εμπειρίας.

«Το νερό πέρασε από τα πάνελ του δαπέδου 30 δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα», έγραψε στο Instagram ο ιδιοκτήτης του «Raindancer», Ρικ Ροντρίγκεζ, ο οποίος επέβαινε επίσης στο σκάφος. Συνολικά τέσσερα άτομα επέβαιναν στο ιστιοπλοϊκό όταν συνέβη το ατύχημα την περασμένη εβδομάδα. Ο Ροντρίγκεζ προσπάθησε να σώσει το σκάφος του αλλά ήταν πολύ κατεστραμμένο, σύμφωνα με την Washington Post.

Η διάσωση από το Facebook

Ένα άλλο ιστιοφόρο, το Rolling Stones, έφτασε στο σημείο για να βοηθήσει τους τέσσερις ναυαγούς, αφού η μία κοπέλα από το σκάφος μοιράστηκε το περιστατικό σε μία ομάδα παρακολούθησης σκαφών στο Facebook.

Οι περουβιανοί αξιωματούχοι έλαβαν το σήμα κινδύνου της ομάδας και ειδοποιήθηκε η αμερικανική ακτοφυλακή.

Το χτύπημα της φάλαινας: Ο Μόμπι Ντικ ζει!

Το πλήρωμα ήταν καθ’ οδόν από τα νησιά Γκαλαπάγκος προς τη Γαλλική Πολυνησία. Στην ίδια ακριβώς περιοχή διαδραματίστηκε και η φανταστική περιπέτεια του «Μόμπι Ντικ». Στο μυθιστόρημα, ο συγγραφέας Χέρμαν Μέλβιλ, αναφέρει επίσης ότι ανατρέπεται σκάφος με πλήρωμα.

Το πλήρωμα του «Raindancer»

Η 25χρονη Μπρίτανι, από το Newcastle, England,
Η 32χρονη Λιτζ, από Comox, British Columbia
Ο 25χρονος Σιμόν Φίσερ, από Marsberg, Germany
Ο 31χρονος Ροντρίγκεζ από το Tavernier, Florida, USA

Rescued group speaks out after whale crashes into boat, sinking it

Έχουν γίνει περίπου 1.200 αναφορές για τέτοιες ατυχήματα από το 2007, δήλωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας στην Washington Post. Ωστόσο, η ζημιά που συμβαίνει είναι συνήθως πολύ μικρότερη, όπως επιβεβαίωσε στην εφημερίδα η αμερικανική ακτοφυλακή. Η τελευταία φορά που χρειάστηκε να διασωθεί πλήρωμα μετά από «χτύπημα» φάλαινας ήταν το 2009.

Η φάλαινα που χτύπησε το σκάφος λέγεται ότι ήταν μια φάλαινα Bryde. Οι τέσσερις φίλοι ανέφεραν σε πολλές εφημερίδες ότι είχαν δει τουλάχιστον μία φάλαινα. Ο ιδιοκτήτης του σκάφους ισχυρίζεται μάλιστα ότι είδε τη φάλαινα τραυματισμένη μετά το ατύχημα, όπως ανέφερε στην Washington Post.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.