Φινλανδία: Υφυπουργός κρύφτηκε στο πορτ-μπαγκάζ για να συναντηθεί μυστικά με τον πρωθυπουργό

Με έναν αρκετά παράξενο τρόπο προσπάθησε να κρατήσει μυστική τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας Γιούχα Σίπιλα ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σαμούλι Βιρτάνεν, ο οποίος προέρχεται από το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα.
Σύμφωνα με το Reuters, σε μία προσπάθεια να μην γίνει αντιληπτός, ο κ. Βιρτάνεν κρύφτηκε στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου τον Ιούνιο -όταν η φινλανδική κυβέρνηση έφτασε στα πρόθυρα κατάρρευσης- προκειμένου να μεταβεί στην πρωθυπουργική κατοικία.
Εκείνη την εποχή, ομάδα πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου του κ. Βιρτάνεν και του υπουργού Εξωτερικών Τίμο Σόινι, αποφάσισε να αποσχισθεί από το «κόμμα των Φινλανδών» -το οποίο απειλούσε με αποχώρηση από την κυβέρνηση- και να ιδρύσει ένα νέο κόμμα.
Οι Φινλανδοί αποχώρησαν τελικά από την κυβέρνηση και τα μέλη του νέου κινήματος της «Γαλάζιας Μεταρρύθμισης» διατήρησαν τις υπουργικές θέσεις τους.
Αν και ο κ. Βιρτάνεν δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο, η βουλευτής Τιίνα Ελοβαάρα της «Γαλάζιας Μεταρρύθμισης» αποκάλυψε ότι ο υφυπουργός κρύφτηκε στο πορτ-μπαγκάζ για να παραμείνει μυστική η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, καθώς οι στιγμές ήταν κρίσιμες και δεν ήθελε να διαρρεύσουν πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης.
Από την πλευρά της, η αστυνομία προέβη σε συστάσεις για το περιστατικό, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή συνιστά παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, δίχως ωστόσο να κατονομάσει τον κ. Βιρτάνεν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.