FT: Κίνδυνος τραπεζικής κατάρρευσης στην Ιταλία

Για τον κίνδυνο κατάρρευσης οκτώ ιταλικών τραπεζών, σε περίπτωση επικράτησης του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, προειδοποιεί η εφημερίδα «Financial Times», επικαλούμενη ανώτερες τραπεζικές πηγές.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, εάν οι Ιταλοί ταχθούν εναντίον των συνταγματικών προτάσεων του Ματέο Ρέντσι – το «όχι» διαθέτει προβάδισμα περίπου έξι μονάδων στις δημοσκοπήσεις – τότε η αναταραχή στις αγορές θα προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στις εύθραυστες ιταλικές τράπεζες.

Μεταξύ άλλων, τον υψηλότερο κίνδυνο κατάρρευσης αντιμετωπίζουν οι Monte dei Maschi di Siena, Popolare di Vicenza, Veneto Banca, Carige, Banca Etruria, CariChieti, Banca delle Marche και CariFerrara.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η επικράτηση του «όχι» θα συνεπάγεται την παραίτηση του Ρέντσι από την πρωθυπουργία και την έλευση μίας μακράς περιόδου αβεβαιότητας, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Μάλιστα, οι παραπάνω εξελίξεις θα συμπέσουν με την προσπάθεια ανακεφαλαιοποίησης του «ευαίσθητου» χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.