Γαλλία: 50.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες επί ποδός για τον β’ γύρο

Περισσότεροι από 50.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες, με τη συνδρομή των στρατιωτικών που συμμετέχουν στην επιχείρηση Sentinelle, θα αναπτυχθούν εκ νέου στη Γαλλία προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών την προσεχή Κυριακή, ημέρα της διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός Ματιά Φεκλ υπενθυμίζει ότι σαφείς και συγκεκριμένες συστάσεις έχουν δοθεί στις περιφέρειες προκειμένου η ψηφοφορία να μπορέσει να διεξαχθεί ομαλά, στο σύνολο της επικράτειας, υπό συνθήκες μέγιστης ασφάλειας.

Όπως ακριβώς στον πρώτο γύρο, μια μονάδα επιτήρησης θα βρίσκεται σε ετοιμότητα στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών, στην πλατεία Μποβό, «με στόχο να προσαρμόζει συνεχώς τα διαθέσιμα μέσα ασφαλείας και να προλαμβάνει και να περιορίζει ενδεχόμενα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν για τη δημόσια τάξη.

Τη νύχτα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, εκατοντάδες νέοι «αντιφασίστες – αντικαπιταλιστές» διαδήλωσαν στο Παρίσι εναντίον των Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν, που πήραν το «εισιτήριο» για τον δεύτερο γύρο. Σημειώθηκαν επεισόδια με την αστυνομία. Έξι αστυνομικοί και τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά στις συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των οποίων 143 άνθρωποι προσήχθησαν.

Είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται προεδρικές εκλογές στη Γαλλία με τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.