Γαλλία: Ένας νεκρός και 300.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα από τις χιονοπτώσεις

Ένας νεκρός, υπό μερική παράλυση η σιδηροδρομική κίνηση στην Γκρενόμπλ και περί τα 330.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα είναι το αποτέλεσμα των ισχυρών χιονοπτώσεων που πλήττουν τη νοτιοανατολική Γαλλία.

Ένας 63χρονος οδηγός έχασε χθες το βράδυ τη ζωή του στην κοινότητα του Ρος, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Λιόν, από την πτώση δέντρου, ανακοινώθηκε από πηγή της νομαρχίας. Ο οδηγός προσπαθούσε να μετακινήσει ένα δέντρο που είχε πέσει από το βάροος του χιονιού, όταν ένα δεύτερο δέντρο έπεσε πάνω του, καθώς και σε άλλους ανθρώπους που προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν. Ένα ακόμη 27χρονος τραυματίστηκε στο ίδιο περιστατικό, αναφέρει η «Monde».

Οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν επίσης διακοπές της ηλεκτροδότησης. «Έχουμε 300.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Το χιόνι είναι πάρα πολύ. Οι συνθήκες τη νύχτα ήταν δύσκολες και είναι δύσκολο να πούμε προς το παρόν πότε θα αποκατασταθεί το δίκτυο», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BMF ο Ρομπέν Ντεβοζελαέρ, διευθυντής επικοινωνιών της Enedis, η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

«Πρόκειται σε εξαιρετική περίπτωση, διότι επικεντρώνεται στην ίδια ζώνη. Δέντρα έχουν ξεριζωθεί, κλαδιά σπάνε επειδή βάρυναν από το χιόνι και προκαλούν βραχυκυκλώματα, ενώ ηλεκτρικά καλώδια έχουν παγώσει», πρόσθεσε ο Ντεβοζελαέρ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.