Γερμανία: Δεύτερη σύλληψη ακροδεξιού στρατιώτη

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη δεύτερο στρατιώτη με ακροδεξιές πεποιθήσεις που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στο σχέδιο αξιωματικού και φοιτητή να προσποιηθούν τους μετανάστες και να εξαπολύσουν επίθεση, πιθανόν εναντίον πολιτικών, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι οι τρεις ύποπτοι ήθελαν να κατηγορήσουν αιτούντες άσυλο για τις επιθέσεις που σχεδίαζαν, μια υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη της Γερμανίας και έχει ανοίξει νέα συζήτηση για τα ακροδεξιά στοιχεία στον γερμανικό στρατό.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι το όνομα του υπόπτου είναι Μαξιμίλιαν Τκάι, 27 ετών, Γερμανός πολίτης.

«Ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος ότι σχεδίαζε μια σοβαρή βίαιη ενέργεια εναντίον του κράτους βάσει των ακροδεξιών απόψεών του», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο τέως πρόεδρος της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας φέρονται να περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των πιθανών στόχων των επιθέσεων που προετοίμαζαν οι ύποπτοι, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν τις ενέργειές τους να φανούν έργο ισλαμιστών, τονίζεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Ο πρώτος στρατιώτης και ο φοιτητής έχουν ταυτοποιηθεί ως ο Φράνκο Α. και Ματίας Φ. αντίστοιχα και συνελήφθησαν στις 26 Απριλίου.

Αρχικά ο Μαξιμίλιαν Τ. ήταν μάρτυρας στην υπόθεση, όμως έγινε ύποπτος αφού η αστυνομία ερεύνησε πολλές κατοικίες στη Γερμανία και τη Γαλλία στις 26 Απριλίου, όπως μετέδωσε το Hessischer Rundfunk.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.