Γερμανία: Διαψεύδει ο Ζεεχόφερ της CSU ότι παραιτείται από πρωθυπουργός της Βαυαρίας

Η πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα η Βαυαρική Ραδιοτηλεόραση ότι ο τοπικός πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός της συντηρητικής Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ δεν επρόκειτο να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, αλλά να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία του κρατιδίου και να αντικατασταθεί από τον τοπικό υπουργό Οικονομικών του, Μάρκους Σέντερ, διαψεύσθηκε πριν από λίγο από τον επικεφαλής της Κ.Ο. του CSU Τόμας Κρόιτσερ.

Σύμφωνα με τον κ. Κρόιτσερ, ο Χ. Ζεεχόφερ τις επόμενες ημέρες θα διαβουλευθεί με τα στελέχη του κόμματος και θα υποβάλει τις προτάσεις του πριν από το προγραμματισμένο συνέδριο των Χριστιανοκοινωνιστών, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Δεκεμβρίου.

Θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι, μετά την αποτυχία του CSU στις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου, όπου κατέγραψε απώλειες περίπου 10 μονάδων, και ενόψει των τοπικών εκλογών του 2018, η θέση του θα αμφισβητηθεί έντονα.

Στη Βαυαρία το CSU είναι το μοναδικό κόμμα της Κεντροδεξιάς που έχει μέλη και οργανώσεις, καθώς εκεί δεν δραστηριοποιείται η Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ. Τα δύο κόμματα, παρά την οργανωτική τους αυτονομία, έχουν κοινή κοινοβουλευτική ομάδα στην ομοσπονδιακή γερμανική κάτω Βουλή (Μπούντεσταγκ) και γενικά πολιτεύονται στην κεντρική πολιτική σκηνή της Γερμανίας με κοινό προσανατολισμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.