Γερμανία-δημοσκόπηση: Στο 22% οι Πράσινοι στις εκλογές της Έσσης

Διπλασιασμό των ποσοστών των Πρασίνων και καθίζηση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) καταγράφει δημοσκόπηση του δεύτερου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ZDF λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στο κρατίδιο της Εσσης όπου βρίσκεται η οικονομική μητρόπολη της Φρανκφούρτης.

Πιο συγκεκριμένα, στις εκλογές της 28ης Οκτωβρίου, τους Πράσινους προτίθεται να ψηφίσει το 22% (στις εκλογές του 2013 είχαν λάβει 11,1%), ενώ τους Χριστιανοδημοκράτες το 26% (το 2013 έλαβαν 38,3%) και τους Σοσιαλδημοκράτες το 20% (το 2013 είχαν λάβει 30,7%).

Την ακροδεξιά «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), η οποία δεν είχε εισέλθει στο προηγούμενο τοπικό Κοινοβούλιο του Βισμπάντεν, φέρεται να ψηφίζει το 12% και άρα το AfD να εισέλθει αυτή τη φορά, αφού το όριο είναι 5%, τους Φιλελεύθερους (FDP) ψηφίζει το 8% (το 2013 έλαβαν μόλις 5%) και την Αριστερά (Die Linke) το 8% (το 2013 είχε λάβει 5,2%), σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση.

Σημειώνεται ότι στο κρατίδιο της Έσσης συγκυβερνούν Χριστιανοδημοκράτες και Πράσινοι υπό τον πρωθυπουργό Φόλκερ Μπουφιέ (CDU).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.