Γερμανία: Λάδι στη φωτιά με το Ισραήλ ρίχνει ο Γκάμπριελ

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υπερασπίστηκε την Παρασκευή την απόφασή του να συναντηθεί σε ισραηλινό έδαφος με ΜΚΟ η οποία ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Ισραήλ, ενώ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στη χώρα. Η κίνηση είχε προκαλέσει την οργή του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος είχε ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό.

Μιλώντας στη Bild, ο κεντροαριστερός πολιτικός ανέφερε ότι δεν μετανιώνει για τη συνάντησή του με τις οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ισραήλ και ότι θα έπραττε ξανά το ίδιο, εάν του δινόταν η ευκαιρία.

«Οι δημοκράτες πρέπει να μπορούν να συναντούν μέλη οργανώσεων και οργανισμών οι οποίοι στέκονται επικριτικά προς μια κυβέρνηση», είπε ο Γερμανός αντικαγκελάριος. «Δεν πρέπει να υπάρχουν τελεσίγραφα μεταξύ δημοκρατών», πρόσθεσε.

Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός είχε συνάντηση εκπροσώπους των οργανώσεων Breaking the Silence και B’Tselem, οι οποίες στέκονται ιδιαίτερα επικριτικές προς τον εποικισμό κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε χαρακτηρίσει την κίνηση του Γερμανού πολιτικού «έλλειψη τακτ».

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ φθάνει στο Ισραήλ το Σάββατο και η κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών ενδέχεται να επηρεάσει την επίσκεψή του στο εβραϊκό κράτος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.