Γερμανία: Τριάντα πέντε τούρκοι διπλωμάτες έχουν ζητήσει άσυλο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι 35 τούρκοι πολίτες με διπλωματικά διαβατήρια έχουν ζητήσει άσυλο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε τον Ιούλιο στην Τουρκία και την οποία ακολούθησε ένα κύμα καταστολής προσώπων που θεωρήθηκαν ύποπτα για στήριξη του πραξικοπήματος.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροτ δήλωσε στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων πως στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται τούρκοι διπλωμάτες, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, αλλά δεν ανέφερε αν είχαν όλοι έδρα τη Γερμανία.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τους διπλωμάτες και τον λόγο που ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία.
Την ανακοίνωση δεν έχει σχολιάσει η πρεσβεία της Τουρκίας στο Βερολίνο.

Δεν είναι σαφές αν η τουρκική κυβέρνηση έχει ζητήσει την έκδοση διπλωματών από τις γερμανικές αρχές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.