Για «πολύ καλή» σχέση με τον Ντουτέρτε έκανε λόγο ο Τραμπ

Για «πολύ καλή» σχέση με τον Ροντρίγκο Ντουτέρτε, τον εκκεντρικό πρόεδρο των Φιλιππίνων, έκανε λόγο ο ομόλογός του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στη Μανίλα.

Ο Ρ. Ντουτέρτε, ο οποίος εξελέγη με την υποστήριξη μιας αριστερής – κεντροαριστερής εθνικιστικής παράταξης, έχει γίνει κυρίως γνωστός για την εκστρατεία εξωδικαστικών δολοφονιών εμπόρων, αλλά και χρηστών ναρκωτικών στη χώρα του, η οποία έληξε πρόσφατα, καθώς και για τις βωμολοχίες που έχει χρησιμοποιήσει κατά ξένων ηγετών.

Δεν έγινε γνωστό εάν ο κ. Τραμπ έθεσε στον πρόεδρο των Φιλιππίνων ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
EURONEWS

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επί Μπαράκ Ομπάμα είχε επικρίνει τον τρόπο που ο Ρ. Ντουτέρτε διεξήγε την πάλη κατά των ναρκωτικών στη χώρα του, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο σχεδόν 4.000 ανθρώπων.

Η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον επικεφαλής του φιλιππινέζικου κράτους έγινε λίγο πριν το τέλος της 11ήμερης περιοδείας του Αμερικανού προέδρου στην Ασία.

Τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος όσο και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση για το περιεχόμενο της συζήτησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.