Γυναίκα ευρωβουλευτής έκοψε την αλογοουρά της συμπαραστεκόμενη στις Ιρανές φωνάζοντας «Ελευθερία»

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις Ιρανές μία Σουηδή ευρωβουλευτής έκοψε την αλογοουρά της στη διάρκεια της ομιλίας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Ο λόγος για την Αμπίρ Αλ Σαχάνι, ιρακινής καταγωγής.

Σε μία συμβολική πράξη αλληλεγγύης στις Ιρανές και μπροστά στους συναδέλφους τους, η ευρωβουλευτής από τη Σουηδία πήρε ένα ψαλίδι και φώναξε: «Jin, Jiyan, Azadi» («Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία» στην κουρδική γλώσσα) και στη συνέχεια έκοψε την αλογοουρά της!

«Μέχρι να ελευθερωθεί το Ιράν, η οργή μας θα είναι μεγαλύτερη από τους τυράννους. Μέχρι να είναι ελεύθερες οι γυναίκες στο Ιράν θα είμαστε στο πλευρό σας», είπε νωρίτερα η Αμπίρ Αλ Σαχάνι, ιρακινής καταγωγής, στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Δείτε το βίντεο του Indepedent:

Το κύμα συμπαράστασης προς τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν που πυροδότησε ο θάνατος της 22χρονης Μαχσά Αμινί κατά την κράτησή της από την αστυνομία ηθών της χώρας, διογκώνεται σε παγκόσμια κλίμακα.

Κοτιγιάρ, Ατζανί, Ιπέρ κόβουν μια τούφα από τα μαλλιά τους σε αλληλεγγύη με τις Ιρανές

Την ίδια ώρα, πολυάριθμες Γαλλίδες ηθοποιοί και τραγουδίστριες έκοψαν μια τούφα από τα μαλλιά τους σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των γυναικών του Ιράν, όπως φαίνεται σε βίντεο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του Instagram την Τετάρτη (05.10.2022).

Με φόντο το τραγούδι «Μπέλα Τσάο» στα περσικά, αυτές οι ηθοποιοί και οι τραγουδίστριες, μεταξύ των οποίων είναι επίσης η Βελγίδα Ανζέλ και οι γαλλόφωνες Βρετανίδες Σαρλότ Ράμπλινγκ και Τζέιν Μπίρκιν, κόβουν μια τούφα μαλλιών μπροστά στην κάμερα, επαναλαμβάνοντας μία κίνηση η οποία έγινε σύμβολο της εξέγερσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ιράν.

 

Οι θεοκρατικές αρχές στο Ιράν αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες ταραχές των τελευταίων πολλών ετών σε εθνικό επίπεδο μετά τον θάνατο της Αμινί με τις διαδηλώσεις να έχουν πλέον επεκταθεί και στο εξωτερικό σε πρωτεύουσες όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη και η Μαδρίτη σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις διαδηλώσεις στο Ιράν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.