Η Ε.Ε. περιορίζει τις επαφές της με τη στρατιωτική ελίτ της Μιανμάρ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει τον περιορισμό των επαφών με τους κορυφαίους στρατηγούς της Μιανμάρ, σ’ ένα πρώτο βήμα για την αύξηση των κυρώσεων σε βάρος της χώρας αυτής εξαιτίας της στρατιωτικής επίθεσης που εξανάγκασε τους μουσουλμάνους Ροχίνγκια να την εγκαταλείψουν, σύμφωνα με σχέδιο εγγράφου που είδε το πρακτορείο Reuters.

Η Ε.Ε. «θα αναστείλει τις προσκλήσεις προς τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ και άλλους ανώτατους αξιωματικούς», αναφέρεται στο σχέδιο συμφωνίας των Eυρωπαίων υπουργών Εξωτερικών που συνεδριάζουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο έγγραφο, το οποίο θα συζητηθεί περαιτέρω την Τρίτη από τους απεσταλμένους των 28 χωρών – μελών της Ε.Ε., αναφέρεται ότι η Ε.Ε. «μπορεί να εξετάσει περαιτέρω μέτρα» ανάλογα από τις εξελίξεις επί του πεδίου, «αλλά είναι επίσης έτοιμη να απαντήσει αναλόγως σε θετικές εξελίξεις».

Στο έγγραφο επιβεβαιώνεται η υποστήριξη προς το σε ισχύ εμπάργκο της Ε.Ε. σε όπλα και εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για «εσωτερική καταστολή». Οι ΗΠΑ εξετάζουν επίσης την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων σε βάρος της Μιανμάρ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.