Η Κίνα μειώνει τον φωτισμό για να εξοικονομήσει ενέργεια

Μπλακ άουτ λόγω καύσωνα και ξηρασίας

Στην Κίνα μεγάλη πόλη της χώρας μειώνει τον φωτισμό για την εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα, ο υδράργυρος ξεπερνά συχνά τους 40 βαθμούς Κελσίου τις τελευταίες μέρες στη Σετσουάν των 80 εκατομμυρίων κατοίκων.

Για την εξοικονόμηση ενέργειας, το μετρό της πόλης Τσενγκντού, της πρωτεύουσας της επαρχίας Σετσουάν στην Κίνα, ανακοίνωσε ότι «βελτιστοποιεί» τη θερμοκρασία στο σύστημα κλιματισμού των συρμών και των σταθμών.

Παράλληλα, μείωσε τον φωτισμό και έσβησε τις διαφημιστικές πινακίδες για την εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος, την ώρα που μέρος της Κίνας αντιμετωπίζει ελλείψεις, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Ο υδράργυρος ξεπερνά συχνά τους 40 βαθμούς Κελσίου τις τελευταίες μέρες στη Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, μία επαρχία που εξαρτάται κατά 80% από τα υδροηλεκτρικά φράγματα για τον εφοδιασμό της σε ηλεκτρική ενέργεια.
Λόγω του καύσωνα έχουν στερέψει τα ποτάμια της περιοχής, γεγονός που επιβαρύνει το δίκτυο ηλεκτροδότησης ενώ τα κλιματιστικά λειτουργούν σε πλήρη ισχύ.

Η Τσενγκντού έχει περισσότερα από 20 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι δημοτικές αρχές έδωσαν επίσης εντολή και δεν φωτίζονται οι διαφημιστικές πινακίδες στους εξωτερικούς χώρους.

Στους δρόμους, οι φωτεινές πινακίδες, που είναι πανταχού παρούσες στην Κίνα, θα πρέπει επίσης να σβήσουν, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές.

Από αυτήν την εβδομάδα, η Σετσουάν παρέχει, επίσης, ηλεκτρικό ρεύμα με το δελτίο με αριθμό εργοστασίων και επιχειρήσεων να έχει διακόψει τη λειτουργία του και μέρος του πληθυσμού να υφίσταται διακεκομμένες διακοπές ρεύματος.

Οι δυσκολίες αυτές δημιουργούν μια πρόκληση για τον οικονομικό πνεύμονα της Κίνας, καθώς οι παραλιακές περιοχές της Τζιανγκσού και της Ζετζιάνγκ, στην ανατολική Κίνα, τροφοδοτούνται με ηλεκτρικό ρεύμα από τη Σετσουάν.

Η ροή του ποταμού Γιανγκτσέ είναι κατώτερη κατά 51% του μέσου όρου των πέντε τελευταίων ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων CNS.

Κίνα: Στο έλεος του καύσωνα και της ξηρασίας
Κύματα καύσωνα πλήττουν τακτικά την Κίνα το καλοκαίρι, κυρίως το δυτικό, άνυδρο τμήμα της χώρας, όπως και τον νότο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα τελευταία χρόνια οι καύσωνες είναι πιο ισχυροί εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, η Κίνα περνάει την πιο μακρά περίοδο υψηλών θερμοκρασιών από το 1961.

Στην Τζιανγκσού, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κάνει τόση ζέστη που η θερμοκρασία του οδοστρώματος φτάνει σε σημεία τους 68 βαθμούς Κελσίου. Οι τοπικές αρχές έχουν προειδοποιήσει τους οδηγούς για τον κίνδυνο να σκάσουν ελαστικά οχημάτων.

Παράλληλα ξαφνικές πλημμύρες έπληξαν το βορειοδυτικό και άνυδρο συνήθως, τμήμα της Κίνας.

Ο απολογισμός των νεκρών από αυτές, ο οποίος αναθεωρήθηκε προς τα πάνω σήμερα, ανέρχεται σε τουλάχιστον 18, ενώ οι αγνοούμενοι είναι 13, σύμφωνα με το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Οι πλημμύρες αυτές προκάλεσαν σε ορεινή ζώνη κατολισθήσεις και εξέτρεψαν τη ροή ποταμού.

πηγή: newsit.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.