Η Γαλλίδα Κριστέλ Μπρουά, ζαχαροπλάστης, μπορεί να περηφανεύεται πως έγινε η πρώτη γυναίκα που έλαβε το βραβείο του καλύτερου “Πατισιέ” στον κόσμο. Η απονομή έγινε στα πλαίσια της 64ης Συνόδου του οργανισμού “Les Grandes Tables du Monde” (τα σημαντικά εστιατόρια του κόσμου) που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στο Μαρακές, του Μαρόκο.
Στα πλαίσια της συνόδου αυτής ανακοινώθηκαν και τα βραβεία του οργανισμού, ανάμεσα στα οποία ανακοινώθηκε και το όνομα της Μπρουά, γεγονός που κάνει το γύρο των μέσων ενημέρωσης στη Γαλλία.
Η Κριστέλ Μπρουά, 41 ετών, εργάζεται στο εστιατόριο “Πρε Κατελάν” στο Παρίσι ως “σεφ πατισιέ” και είναι η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει την τιμητική αυτή διάκριση. Το πολυτελές εστιατόριο στην γαλλική πρωτεύουσα όπου και εργάζεται, δεν είναι φυσικά άγνωστο στους ειδήμονες της γαστρονομίας, καθώς διαθέτει τρία αστέρια Μισελέν.
Δείτε ορισμένα από τα εντυπωσιακά της γλυκά, όπως τα έχει αναρτήσει στο Instagram η ίδια:

































