Η Σεγκολέν και τα παιδιά του έπαιξαν ρόλο στην απόφαση Ολάντ

Η αντίθεση των παιδιών του και της μητέρας τους και πρώην συντρόφου του, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, φέρεται να έπαιξε ρόλο στην απόφαση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Ανατρέποντας τις προβλέψεις των περισσότερων, ο κ. Ολάντ παραδέχτηκε ότι η υποψηφιότητά του θα έβλαπτε τις ήδη μικρές πιθανότητες του Σοσιαλιστικού Κόμματος να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης.

Πηγές προσκείμενες στον Γάλλο πρόεδρο τόνισαν στο πρακτορείο Reuters ότι ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα εκείνοι που γνώριζαν την απόφασή του – ακόμη κι αυτοί το έμαθαν από το τηλέφωνο, λίγες ώρες πριν εμφανιστεί στην τηλεόραση. Σύμφωνα με στενό φίλο του, τον δικηγόρο Ζαν-Πιερ Μινιάρ, οι αντιρρήσεις των παιδιών του και της μητέρας τους, υπουργού Ενέργειας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πιθανόν να βάρυναν στην απόφαση.

«Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ το δήλωνε δημοσίως ότι δεν ήταν σύμφωνη. Ούτε και τα παιδιά του ήταν. Όλα αυτά έπαιξαν κάποιον ρόλο», φέρεται να είπε ο κ. Μινιάρ στην εφημερίδα Le Parisien.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, ο οποίος είναι πλέον ο επικρατέστερος πλέον για το χρίσμα της Κεντροαριστεράς, ήταν μεταξύ εκείνων που έμαθαν την είδηση από το τηλέφωνο. Ο κ. Βαλς και ο κ. Ολάντ συνομίλησαν επίσης και μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα του δεύτερου. «Εκείνη τη στιγμή φύγαμε από το γραφείο για να μείνουν εντελώς μόνοι τους», είπε συνεργάτης του προέδρου της Γαλλίας.

Αργότερα, ο Φρανσουά Ολάντ δείπνησε με την οικογένειά του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.