Ηλικιωμένος σκύλος παρέμεινε για 15 ώρες στο πλάι 3χρονης που χάθηκε στο βουνό

Μια ιδιαίτερα συγκινητική ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τις αυστραλιανές αρχές με πρωταγωνιστές τη μικρή Aurora από από το Κουίνσλαντ και τον Max, έναν ηλικιωμένο σκύλο με προβλήματα ακοής και περιορισμένη όραση.

Το τρίχρονο κορίτσι χάθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε ένα βουνό στην περιοχή Southern Downs. Τριγύριζε μόνη της και όταν η οικογένειά της την αναζήτησε, δεν μπόρεσε να τη βρει. Ανέφεραν έτσι την εξαφάνιση της ανήλικης στις αρχές.

Μέχρι το πρωί του Σαββάτου, πάνω από 100 εθελοντές των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης, αστυνομικοί αλλά και πολίτες συμμετείχαν στις συντονισμένες έρευνες για τον εντοπισμό της μικρής.

Η γιαγιά της 3χρονης Leisa Bennett περιγράφει πώς άκουσε τη φωνούλα του κοριτσιού από την κορυφή του βουνού, το Σάββατο, και ξεκίνησε να τη βρει. Πρώτα όμως βρήκε τον Max.

«Ξεκίνησα για το βουνό και, όταν έφτασα στην κορυφή, ο σκύλος ήρθε προς τα εμένα και με οδήγησε κατευθείαν στην Aurora» περιγράφει.

Το κορίτσι βρέθηκε στις 8 το πρωί του Σαββάτου, σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από το σπίτι της. Όπως ανέφερε στους άνδρες των σωστικών συνεργείων, ο Max διανυκτέρευσε στο πλάι της και δεν την άφησε λεπτό απροστάτευτη.

«Η περιοχή γύρω από το σπίτι είναι ορεινή, πολύ αφιλόξενο έδαφος για να περπατά κανείς. Ο σκύλος ήταν πιστός δίπλα της» δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών. «Ήταν τυχερή, ήταν και ο καιρός κακός, έκανε κρύο και έβρεχε».

«Η Aurora μάλλον τρόμαξε από τα δάκρυα και τις φωνές μου, αλλά της εξήγησα πως ήταν δάκρυα χαράς» περιέγραψε η Bennett. «Θα μπορούσε να είχε άλλη κατάληξη αυτή η ιστορία, αλλά είναι εδώ, είναι ζωντανή, είναι καλά».

Όσο για τον Max, οι ακούραστες προσπάθειές του και η αφοσίωσή του του χάρισαν τον τιμητικό τίτλο του αστυνομικού σκύλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.