Αντιμέτωπη με υψηλότερα πρόστιμα βρίσκεται η Volkswagen, λόγω δύο νέων προσφυγών – αυτή τη φορά εναντίον της Audi, θυγατρικής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας – για το σκάνδαλο της εκπομπής ρύπων.
Οι προσφυγές, οι οποίες κατατέθηκαν στο Ιλινόι και τη Μινεσότα των ΗΠΑ, αφορούν τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την παραποίηση των τεστ εκπομπής ρύπων σε ορισμένα μοντέλα της Audi.
To 2015, η VW παραδέχθηκε την ύπαρξη ειδικού λογισμικού – σε σχεδόν 11 εκατ. πετρελαιοκίνητα οχήματα – το οποίο παραποιούσε τους ελέγχους εκπομπής ρύπων.
Τον περασμένο Ιούνιο, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέληξε σε συμφωνία, για την καταβολή αποζημιώσεων 14,7 δισ. δολαρίων τόσο στους Αμερικανούς καταναλωτές, όσο και στο αμερικανικό δημόσιο.
Παράλληλα, συμφώνησε να καταβάλλει αποζημίωση 1 δισ. ευρώ στους αντιπροσώπους της, στην αμερικανική αγορά.
ΗΠΑ: Αντιμέτωπη με νέα πρόστιμα η Volkswagen
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.


































