ΗΠΑ: Δεν παίρνουμε αψήφιστα την απειλή της Β. Κορέας για δοκιμή βόμβας υδρογόνου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Θα αλλάξουν τα δεδομένα εάν η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά την απειλή, χωρίς όμως να προσδίδει «τόση βάση» στο να προχωρήσει η Πιονγκιάνγκ σε μια τέτοια ενέργεια, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Υπάρχουν κάποιοι παληκαρισμοί που θεωρούνται δεδομένοι όταν έχουμε να κάνουμε με τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ωστόσο ότι «είμαστε αναγκασμένοι σε κάποιο βαθμό να λάβουμε σοβαρά αυτή την απειλή».

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε ότι υπάρχουν ερωτήματα κατά πόσον η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα να διεξάγει μια τέτοια δοκιμή, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει πώς οι ΗΠΑ θα απαντούσαν απέναντι σε μια τέτοια προοπτική.

«Θα ήταν μια αλλαγή δεδομένων, κατά μία έννοια», είπε χαρακτηριστικά.

«Αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δώσουμε τόση βάση σε αυτό αυτή τη στιγμή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.