ΗΠΑ: Έδρα της Πενσιλβάνια στη Βουλή κέρδισαν οι Δημοκρατικοί

Ευφορία επικρατεί στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών οι οποίοι αυτοανακηρύχθηκαν νικητές στην τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τρίτη στην Πενσιλβάνια, στην οποία κρινόταν μια έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Το επίσημο αποτέλεσμα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί στην 18ο εκλογική περιφέρεια της Πενσιλβάνιας, μια περιοχή η οποία θεωρείτο προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων και είχε ψηφίσει μαζικά υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2016. Ωστόσο, ο Δημοκρατικός υποψήφιος Κόνορ Λαμ, χωρίς να περιμένει την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των επιστολικών ψήφων, ανακοίνωσε νωρίς τα ξημερώματα τη νίκη του, με διαφορά μόλις 0,2%, απέναντι στον Ρεπουμπλικανό Ρικ Σακόουν.

«Καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές, η δυναμική υπέρ των Δημοκρατικών υποψηφίων είναι αδιαμφισβήτητη», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Τομ Πέρεζ. «Τίποτα δεν θα σταματήσει τους Δημοκρατικούς. Η Πενσιλβάνια δεν είναι παρά η αρχή», πρόσθεσε.

Στις εκλογές της 6 Νοεμβρίου θα ανανεωθούν για δύο χρόνια το σύνολο των 435 εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων και για έξι χρόνια 35 από τις 100 έδρες της Γερουσίας. Και τα δύο αυτά σώματα του Κογκρέσου ελέγχονται σήμερα από τους Ρεπουμπλικανούς.

Πάντως ο 33χρονος Κόνορ Λαμ, ένας βετεράνος πεζοναύτης που ανήκει στη «συντηρητική» πτέρυγα των Δημοκρατικών, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε αιχμηρό σχόλιο εναντίον του αντιπάλου του και, κυρίως, εναντίον του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος «είναι δημοφιλής εδώ. Αλλά όταν κάνουμε προεκλογική εκστρατεία στην πραγματική ζωή, οι διαφορές περιορίζονται. Γνωρίζω ανθρώπους που ψήφισαν και τον Τραμπ και εμένα», είπε μιλώντας στο CNN.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.