ΗΠΑ: Στους 17 οι νεκροί από τη βύθιση αμφίβιου σε λίμνη

Άλλα τέσσερα πτώματα ανέσυραν οι δύτες από τη λίμνη Τέιμπλ Ροκ, κοντά στο Μπράνσον του Μιζούρι, στις ΗΠΑ, ανεβάζοντας σε 17 νεκρούς τον απολογισμό της τραγωδίας από τη βύθιση αμφίβιου τουριστικού οχήματος, σ’ ένα από τα πλέον πολύνεκρα τουριστικά δυστυχήματα των τελευταίων ετών.

Τα τελευταία τέσσερα πτώματα ανασύρθηκαν από το εσωτερικό του βυθισμένου σκάφους σε βάθος 24 μέτρων, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανακοίνωση του τοπικού σερίφη.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 03:00 της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), την ώρα που εκδηλώνονταν σφοδρές καταιγίδες.

Λόγω του καιρού, το αμφίβιο όχημα στο οποίο επέβαιναν 31 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά, ανατράπηκε και βυθίστηκε.

Όπως δήλωσε ο Νταγκ Ρέιντερ, σερίφης της Κομητείας Στόουν, επτά από τους επιβαίνοντες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Το όχημα ανήκε στην εταιρεία «Ride the Ducks», η οποία οργανώνει περιηγήσεις με αμφίβια οχήματα μεγέθους σχολικού λεωφορείου στην περιοχή. Παρόμοια οχήματα χρησιμοποιούνται για περιηγήσεις τουριστών σε διάφορες περιοχές του κόσμου κι έχουν εμπλακεί σε αρκετά θανατηφόρα δυστυχήματα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η εταιρεία που φτιάχνει αυτά τα οχήματα, «Ride the Ducks International LLC», δέχθηκε το 2016 να καταβάλει πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δολαρίων μετά τη σύγκρουση ενός από τα οχήματά της με λεωφορείο στο Σιάτλ, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε ξένοι φοιτητές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.